Cloudera neemt Arcadia Data over

05-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Cloudera neemt Arcadia Data over

Enterprise data cloud bedrijf Cloudera neemt onderdelen van Arcadia Data, leveranciers van cloud-native AI-gedreven business intelligence en real-time analytics. De architectuur van Arcadia data helpt snellere en diepere inzichten te verkrijgen uit dataplatformen als cloud object stores, Apache Kafka en Apache Hadoop.

Arcadia is de ontwikkelaar van ArcEngine, een technologie die bedrijven in staat stelt inzichten te genereren uit use cases als data lakes, cybersecurity, IoT en customer intelligence. Met Arcadia Data wil Cloudera de 'time-to-insight' versnellen voor klanten versnellen. De technologie wordt geïntegreerd in Cloudera's Data Warehouse om de self-service toegang tot data te verbeteren en de reactietijd van analytics te vergroten. Op deze manier willen de bedrijven de productiviteit van zakelijke gebruikers vergroten.

Datatoegang optimaliseren

"Naarmate data complexer en afkomstig uit een steeds groter aantal bronnen verspreid over zowel de private als public cloud, moeten IT-organisaties datatoegang optimaliseren om het risico te vermijden dat gebruikers geen actie kunnen ondernemen, of handelen op basis van verouderde informatie", legt Anupam Singh, chief customer officer van Cloudera, uit. "Het is voor zakelijke gebruikers van essentieel belang toegang te krijgen tot de data die zij nodig hebben, op het moment dat zij dit nodig hebben. De toevoeging van Arcadia Data's technologie en expertise versnelt inzichten voor onze klanten."

De ArcEngine technologie maakt gebruik van machine learning om te anticiperen, zodat verwachte queries en rapporten alvast kunnen worden voorbereid. Gebruikers kunnen hierdoor sneller rapportages opstellen en zo tijd besparen. Cloudera meldt dat veel klanten van Arcadia Data naar verwachting gebruik zullen blijven maken van de technologie in zijn huidige vorm. In aankomende releases wil het bedrijf de technologie integreren met Cloudera Data Warehouse.

Gezamenlijke klanten

"Arcadia Data en Cloudera hebben veel gezamenlijke klanten, en het integreren van onze technologie in Cloudera's platform maakt het nog eenvoudiger voor bedrijven om de inzichten te krijgen die zij nodig hebben om intelligente beslissingen te nemen", zegt Sushil Thomas, CEO van Arcadia data. "Onze gezamenlijke expertise met Cloudera levert klanten profijt op en zorgt voor verbeterde innovatie, aangezien eindgebruikers sneller dan ooit kunnen handelen op basis van data-inzichten."

Naar verwachting treedt het volledige team van Arcadia Data in dienst bij Cloudera. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Terug naar nieuws overzicht