T-Systems Nederland introduceert nieuw team Cyber Security

06-09-2019 | door: Redactie

T-Systems Nederland introduceert nieuw team Cyber Security

T-Systems Nederland heeft een nieuw Cyber Security team aangesteld. Het team dat vanaf september operationeel is, richt zich op advies en implementatie van security diensten voor de Nederlandse markt. De focus ligt op digitalisering, IT, Operational Technology en cloud. Het team staat onder leiding van Vikash Ramnewash, Director Connectivity & Security Services.

Omdat de markt steeds meer behoefte krijgt aan specifieke veiligheidsexperts heeft T-Systems Nederland een Cyber Security team aangesteld dat zowel ondersteuning biedt bij strategische vraagstukken als bij de implementatie van oplossingen. Ramnewash: “Het is essentieel dat bedrijven voldoende aandacht hebben voor de gevolgen van digitalisering voor hun beveiliging, op alle niveaus. Met dit team kunnen we de Nederlandse markt ondersteunen van strategie tot en met de implementatie.”

OT, IoT, cloud en reguliere IT-diensten

Cyber security is nauw verweven met het dienstenportfolio van T-Systems: cloud, IoT, connectivity en SAP. Maar beveiliging staat steeds meer op zichzelf. Gemak en beveiliging in organisaties moeten altijd in balans zijn. Ramnewash: “Alles is met elkaar verbonden en alles wordt in toenemende mate smart en daarmee complexer om te beveiligen. Dat vraagt om adequate security-oplossingen. Voor Nederland gaat ons team zich richten op securityvraagstukken rondom Operational Technology (OT), IoT, cloud en reguliere IT-diensten.”

Internationale kennis bijeen

Het Cyber Security team vormt het eerste aanspreekpunt in Nederland voor beveiligingsvraagstukken. Daarbij kan het team bogen op de expertise van internationale collega’s. “De kennis en inzichten die Deutsche Telekom en T-Systems internationaal hebben opgedaan, zijn uniek”, zegt Ramnewash. “Omdat wij zelf ook infrastructuren beheren, kunnen we precies zien hoe, wanneer en waardoor we worden aangevallen. We hebben de ervaring van binnenuit en met deze kennis kunnen wij andere bedrijven verder helpen op gebied van cyber security. Dit maakt ons een logische partner voor beveiligingsvraagstukken. Ik ben er trots op dat we onze kennis en inzichten nu gericht kunnen delen met onze Nederlandse klanten.”

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht