Redactie - 06 september 2019

AVM op IFA: zes productintroducties en één FRITZ!OS voor alles

AVM presenteert tijdens IFA 2019 nieuwe producten voor WiFi 6, 5G, smart home en Mesh-WiFi. Alle nieuwe producten zijn te zien op de stands in hal 17 (stand 204) en de IFA Summer Garden (stand A10).

De nieuwe WiFi 6-standaard zorgt voor hogere snelheden bij dataoverdracht en betere responstijden voor veel devices die tegelijkertijd gebruikmaken van de WiFi-verbinding. AVM presenteert drie nieuwe producten voor deze draadloze turbo, waaronder de FRITZ!Box 5550 en de FRITZ!Box 5530 voor glasvezel. Deze twee modellen zijn geschikt voor alle gebruikelijke glasvezelverbindingen in Europa. Ze realiseren draadloos gigabitsnelheden in het thuisnetwerk via WiFi 6 en een 2,5 Gbit/s snelle LAN-poort. De nieuwe FRITZ!Box 6660 Cable heeft zelfs WiFi 6 ingebouwd voor snelle DOCSIS 3.1-kabelverbindingen.

5G

Een ander hoogtepunt op IFA 2019 is de FRITZ!Box 6850 5G. Dit is ’s werelds eerste alles-in-een-router voor het thuisnetwerk voor de nieuwe mobiele-communicatiegeneratie die 5G inluidt. Met snelle WiFi, gigabit LAN en een basisstation voor telefonie en smart home, biedt het apparaat alle gemak voor toekomstige 5G- en huidige LTE-verbindingen.

Smart home

Op smart-homegebied introduceert AVM dit jaar op IFA drie nieuwe producten. De slimme FRITZ!DECT 500 LED bulb breidt het smart-homeportfolio uit met verlichtingsbediening en biedt witte en kleurverlichting voor elke situatie. De ledlamp is te bedienen via de nieuwe FRITZ!App Smart Home, via de FRITZ!Fon en in de browser. Voor alles-in-een-bediening van alle smart-homescenario’s presenteert AVM op IFA de nieuwe FRITZ!DECT 440 smart button. Deze bestaat uit een display verschillende schakelaars voor FRITZ!DECT-producten.

Mesh-WiFi

Daarnaast presenteert AVM op IFA de nieuwe generatie Mesh-WiFi-repeaters. De vier FRITZ!Repeaters 3000, 2400, 1200 en 600 zijn binnenkort allemaal te koop in de Benelux en voldoen aan de eisen op het gebied van LAN-dekking en -bereik. FRITZ!OS 7.12 is beschikbaar op IFA 2019 voor de meeste FRITZ!Box-, FRITZ!Repeater- en FRITZ!Powerline-modellen. Dankzij Mesh-WiFi-steering biedt de gratis update verbeterde WiFi-performance en vele andere innovaties op het gebied van internet, telefonie en smart home.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!