Witold Kepinski - 06 september 2019

Palo Alto Networks koopt security specialist Zingbox

Palo Alto Networks koopt security specialist Zingbox image

Palo Alto Networks, aanbieder van cybersecurity topeassingen, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Zingbox, een IoT-beveiligingsbedrijf, te verwerven voor een totale aankoop prijs van 75 miljoen dollar. De voorgestelde acquisitie zal naar verwachting tijdens het fiscale eerste kwartaal van 2020 van Palo Alto Networks worden afgerond, mits aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden wordt voldaan.

Het aantal verbonden apparaten in ondernemingen groeit exponentieel, maar de meeste van deze apparaten worden niet beheerd en vormen een beveiligingsrisico. De huidige IoT-puntproducten zijn vooral gericht op device profilering en inventaris, niet op het detecteren of stoppen van geavanceerde aanvallen. Organisaties worden gedwongen om meerdere IoT-beveiligingsproducten van verschillende leveranciers te integreren, wat complexiteit, hogere kosten en handmatige inspanningen met zich meebrengt aldus Palo Alto Networks.

De cloud gebaseerde service van Zingbox en geavanceerde AI- en machine learning-technologie voor apparaat- en bedreigingsidentificatiemogelijkheden zullen de levering van IoT-beveiliging door Palo Alto Networks versnellen via de Next-Generation Firewall- en Cortex platformen.

Organisaties krijgen de mogelijkheid om de zichtbaarheid en beveiliging van hun IoT-landschap snel te verbeteren. Eenmaal gecombineerd, biedt Palo Alto Networks IoT-beveiliging met de beste zichtbaarheid en geautomatiseerde in-line preventie, allemaal geïntegreerd met de Next-Generation Firewall- en Cortex-platforms zo meldt het Amerikaanse bedrijf.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!