Sharp lanceert AQUOS R3 smartphone in Europa

08-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Sharp lanceert AQUOS R3 smartphone in Europa

Sharp, de Japanse marktleider in de Android sector, kondigt tijdens IFA de introductie van haar nieuwste smartphone op de Europese markt aan, de Sharp AQUOS R3. In juni 2019 presenteerde Sharp het flagship model al in Japan. Het toestel is nu ook verkrijgbaar in de Benelux en andere Europese landen.

Met de AQUOS R3 lanceert het techbedrijf een smartphone met een 6.2” Pro IGZO reality display met een Quad HD+ resolutie van 3120 x 1440 pixels. Dankzij de mix van indium-gallium-zinc-oxide heeft het scherm een hoge reactiesnelheid en een verversingssnelheid van 120Hz. De helderheid zorgt voor HDR-beeldkwaliteit, ook bij gebruik buitenshuis en in fel zonlicht. Tegelijkertijd is het scherm energiezuinig, waardoor de batterij langer mee gaat.

Snapdragon 855 Octacore processor

De Sharp AQUOS R3 is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 855 Octacore processor. De smartphone beschikt over 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Het is mogelijk de opslagcapaciteit uit te breiden naar 512GB met een micro SD kaart. De AQUOS R3 is voorzien van een 3,200 mAh batterij die opgeladen kan worden met een snelle oplaadfunctie via USB type-C of contactloos via Qi Wireless Charging.

Het camerasysteem van de AQUOS R3 is voorzien van een 12,2 MP-sensor, een F1.7 diafragma en AI gezichtsherkenning. Met een dual systeem en een groothoeklens kunnen gebruikers vanuit iedere hoek fotograferen. De ProPix 2 co-processor zorgt voor de goede witbalans, de helderheid en het contrast en voorkomt wazige beelden door beeldstabilisatie.

AI Live Story

Daarnaast ondersteunt Sharp’s AI technologie de gebruiksvriendelijkheid op meerdere vlakken; zo activeert de camera automatisch een video-opname zodra deze een fotoreeks herkent. Op die manier hoeft de gebruiker niet meer te kiezen tussen het maken van foto’s of het opnemen van video’s. Met de functie 'AI Live Story' maakt de AQUOS R3 automatisch een samenvatting van 15 seconden van de mooiste momenten terwijl de video wordt opgenomen. Aan de clip kun je muziek, effecten en filters toevoegen. Voor deze creatieve video's hoef je geen extra app te downloaden en je kunt ze direct delen op social media.

De AQUOS R3 is door Sharp voorzien van een smal frame met dubbele inkeping. Het Edgest Fit Design met afgeronde hoeken en een groot 3D display zorgt voor een eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening. Ook is de smartphones voorzien van een glazen achterkant en een aluminium frame, bieden stabiliteit bieden. De Sharp AQUOS R3 kan worden ontgrendeld met behulp van een vingerafdruksensor of met gezichtsontgrendeling.

Prijs en beschikbaarheid

De Sharp AQUOS R3 is vanaf half september te koop en heeft een adviesverkoopprijs van €729,-.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility