NETGEAR introduceert Orbi WiFi 6 Mesh-systeem

06-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

NETGEAR introduceert Orbi WiFi 6 Mesh-systeem

NETGEAR kondigt het Orbi WiFi 6 Mesh Systeem aan. Deze nieuwe oplossing is ontworpen voor multi-gigabit-huizen met veel streaming en smart home wifi-apparaten en legt de lat hoger met de grootste capaciteit en verbeterde prestaties voor elk wifinetwerk. Met het systeem wil NETGEAR een nieuwe standaard voor draadloze netwerken definiëren.

Huishoudens hebben tegenwoordig een veelvoud aan altijd actieve en altijd verbonden smart home-apparaten, die veel toepassingen hebben die een hoge bandbreedte vereisen, zoals 4K/8K Ultimate HD-verbindingen streamen naar meerdere schermen. Het Orbi WiFi 6 mesh-systeem heeft de capaciteit voor het verkeer dat wordt gegenereerd door de vele verbonden apparaten die we nu en in de komende jaren in huis hebben. Vergelijk het met het verschil tussen het rijden op een veel te drukke snelweg met vier rijstroken en een snelweg met zestien rijstroken. WiFi 6 biedt meer streams, waardoor er een verhoogde capaciteit voor meer verkeer ontstaat. Zo worden de snelste wifi-apparaten niet geblokkeerd door de langzamere.

Grotere snelheid, dekking en verbindingscapaciteit

"We zijn trots dat we de eerste fabrikant zijn die een mesh-systeem op de markt brengt dat multi-gigabit internetsnelheden tot in elke hoek van uw huis kan brengen. Het is een antwoord op de vraag naar grotere snelheid, dekking en verbindingscapaciteit", zegt David Henry, senior vice president van Connected Home-producten bij NETGEAR. "We bouwen multi-gigabit snelwegen naar het internet. NETGEAR lanceerde het eerste Orbi Whole Home WiFi Mesh-systeem in 2016 en liet de wereld kennismaken met de kracht van onze gepatenteerde tri-band mesh-wifi met een dedicated backhaul. Nu we in een tijd leven waarin er meer apparaten dan ooit om bandbreedte concurreren, zijn onze wifithuisnetwerken verstopt aan het raken. Alleen de Orbi WiFi 6, met vier keer de netwerkcapaciteit van WiFi 5 (802.11ac), kan dit probleem oplossen."

Met de vraag naar meer bandbreedte ziet NETGEAR ook de internetsnelheden van serviceproviders toenemen: gigabit-snelheden zijn tegenwoordig bijna overal beschikbaar. Orbi WiFi 6 kan eenvoudig opschalen om deze gigabit-internetdiensten beschikbaar te maken voor multi-gigabit-netwerken door het gebruik van een 2,5 Gbps WAN-poort of door middel van linkaggregatie om twee poorten te combineren.

Tri-band mesh-technologie

Orbi WiFi 6 maakt gebruik van NETGEAR's gepatenteerde tri-band mesh-technologie met een gepatenteerde dedicated backhaul. De router is voorzien van 4x4 radio's op zowel 2,4 GHz als 5 GHz fronthaul, en een 5 GHz backhaul. Naast de verbeterde netwerksnelheid en de verhoogde capaciteit, biedt WiFi 6 ook meer efficiëntie en een verbeterde batterijduur voor mobiele apparaten.

Het Orbi WiFi 6 Tri-band Mesh-systeem (RBK852) is vanaf komende maand beschikbaar voor een adviesprijs van € 799,- voor de router en het satellietsysteem.

Terug naar nieuws overzicht