NETGEAR introduceert Nighthawk AX8 8-Stream WiFi 6 Mesh Extender

08-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

NETGEAR introduceert Nighthawk AX8 8-Stream WiFi 6 Mesh Extender

NETGEAR, leverancier van wifi voor het slimme huis, introduceert de nieuwe Nighthawk AX8 8-Stream WiFi 6 Mesh Extender (EAX80). Het apparaat is ontworpen om het beperkte bereik van bestaande wifi-thuisnetwerken te vergroten. Door de Nighthawk WiFi 6 Mesh-extender aan een thuisnetwerk toe te voegen, wordt het bereik en de capaciteit uitgebreid zodat meer verbonden apparaten kunnen worden aangesloten.

De wereld van nu is verbonden en veel van onze dagelijkse bezigheden zijn afhankelijk van connectiviteit. De meeste consumentenelektronica heeft tegenwoordig een verbinding nodig voor optimale functionaliteit, wat alleen mogelijk is met een continue en sterke verbinding met de capaciteit voor meerdere verbindingen tegelijkertijd.

8-stream wifi

De Nighthawk WiFi 6-extender om breedbandconnectiviteit te bieden tot in de verste uithoeken van een huis met prestaties tot 6 Gbps. De 8-stream wifi levert meer ruimtelijke streams met meer beschikbare bandbreedte. Dit zorgt voor minder opstopping voor alle apparaten die op het wifinetwerk zijn aangesloten.

De nieuwe Nighthawk AX8 WiFi 6-extender is compatibel met elke wifirouter, inclusief gateways van internetproviders. De bestaande wifinetwerknaam (SSID) blijft behouden, zodat apparaten niet handmatig hoeven te worden verbonden met het uitgebreide WiFi 6-netwerk.

De EAX80 is bovendien uitgerust met vier gigabit LAN-poorten voor wie liever een bekabelde verbinding met zijn apparaten heeft en heeft een USB 3.0-poort voor netwerktoegankelijke opslag.

'De nieuwe technologie binnen ieders bereik'

"Bij NETGEAR hebben we hard gewerkt aan een gevarieerde lijn van hoogwaardige WiFi 6-producten. Met de introductie van de Nighthawk AX8 Mesh WiFi 6-extender hebben we ervoor gezorgd dat de nieuwste wifitechnologie binnen het bereik van iedereen komt", zegt David Henry, senior vice president van Connected Home Products bij NETGEAR.

De WiFi 6 mesh-extender kan worden ingesteld via de NETGEAR Nighthawk-app voor iOS en Android. Via deze app kan vanaf een tablet of smartphone WiFi 6 worden uitgebreid tot een mesh-netwerk door het hele huis. Wie ook een Nighthawk-router bezit, kan zowel de router als de extender vanuit de app beheren.

Beschikbaarheid

De Nighthawk AX8 8-Stream WiFi 6 Mesh Extender (EAX80) kan nu wereldwijd gereserveerd worden (pre-order) voor een adviesprijs van € 299,- en is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 leverbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware