Wereldwijde server markt omzet daalt flink

Wereldwijde server markt omzet daalt flink

Wereldwijde server markt omzet daalt flink

Wereldwijde server markt omzet daalt flink

Wereldwijde server markt omzet daalt flink

07-09-2019 | door: Witold Kepinski

Wereldwijde server markt omzet daalt flink

Volgens de International Data Corporation ( IDC ) Worldwide Quarterly Server Tracker, daalde de omzet van leveranciers op de wereldwijde servermarkt jaar op jaar met 11,6 procent tot iets meer dan 20 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2019 (2Q19 ). Wereldwijde serververzendingen daalden met 9,3% op jaarbasis tot iets minder dan 2,7 miljoen eenheden in 2Q19.

Na een lange periode van langdurige marktgroei die de servermarkt naar historische hoogten bracht, daalde de wereldwijde servermarkt voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2016. Alle klassen van servers werden getroffen, met een volume van 11,7% tot 16,3 miljard dollar aan inkomsten uit alle servers, terwijl de omzet van de midrange-server daalde met 4,6% tot 2,4 miljard dollar en high-end systemen krompen met 20,8% tot 1,3 miljard dollar.

"Het tweede kwartaal zag de eerste krimp van de servermarkt in negen kwartalen, zij het in vergelijking met een heel moeilijke vergelijking met een jaar geleden toen de servermarkt een ongekende groei realiseerde", aldus Sebastian Lagana , onderzoeksmanager, Infrastructure Platforms and Technologies. "Ongeacht de moeilijke vergelijking, factoren die van invloed zijn op de markt, zijn onder meer een vertraging in de inkoop bij cloudproviders en hyperscale klanten, een off-cycle in de cyclische niet-x86-markt, evenals een vertraging bij ondernemingen als gevolg van bestaande capaciteitsgebrek en macro-economische onzekerheid."

Algemene servermarktstanden per bedrijf

De nummer één positie op de wereldwijde servermarkt tijdens 2Q19 werd gedeeld door Dell Technologies en de gecombineerde HPE / New H3C Group met omzetaandelen van respectievelijk 19,0% en 18,0%. Dell Technologies daalde jaar op jaar met 13,0%, terwijl HPE / New H3C Group op jaarbasis 3,6% daalde.

De derde positie ging naar Inspur / Inspur Power Systems, dat zijn omzet jaar op jaar met 32,3% verhoogde. Lenovo en IBM bonden voor de vierde positie met omzetaandelen van respectievelijk 6,1% en 5,9%. Lenovo zag de omzet jaar op jaar dalen met 21,8%, terwijl IBM haar omzet met 27,4% zag jaar op jaar.

De ODM Direct-groep leveranciers vertegenwoordigde 21,1% van de totale omzet en daalde met 22,9% jaar op jaar tot 4,23 miljard dollar.

Dell Technologies leidt de wereldwijde servermarkt net voor HPE.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware