Externe OEM storage systemen iets minder in trek

Externe OEM storage systemen iets minder in trek

Externe OEM storage systemen iets minder in trek

Externe OEM storage systemen iets minder in trek

09-09-2019 | door: Witold Kepinski

Externe OEM storage systemen iets minder in trek

Volgens de International Data Corporation ( IDC ) Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker, daalde de omzet van leveranciers in de wereldwijde enterprise externe OEM-opslagsystemenmarkt jaar op jaar met 0,8% tot 6,3 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2019 (2Q19).

De totale capaciteitsverzendingen op de markt voor externe opslagsystemen stegen met 5,2% op jaarbasis tot 16,3 exabytes tijdens het kwartaal, terwijl de capaciteitsverzendingen op de totale markt (inclusief ODM's en servergebaseerde opslag) met 4,2% daalden tot 107,9 exabytes. De omzet van de groep van oorspronkelijke ontwerpfabrikanten, de original device manufactures (ODM's) die rechtstreeks aan hyperscale datacenters verkopen, daalde met 22,9% jaar op jaar in 2Q19 tot 4,2 miljard dollar.

"De resultaten van het tweede kwartaal waren vergelijkbaar met het eerste kwartaal, waarbij ODM's bleven dalen ten opzichte van een moeilijke jaar-op-jaar vergelijking en interne (servergebaseerde) opslag woog door een krimp in de servermarkt," zegt Sebastian Lagana , onderzoeksmanager, Infrastructuurplatforms en technologieën. "Terwijl het externe OEM-segment onder druk stond door krimp in all-flash arrays, dat al lang een groeifactor voor het segment is, merkten we op dat de investeringen van eindgebruikers in midrange SAN-platforms sterk bleven, met bijna alle OEM's die groei genereerden in dat deel van de markt."

Enterprise External OEM Storage Systems spelers

Dell Technologies was de grootste externe leverancier van externe opslagsystemen tijdens het kwartaal, goed voor 29,9% van de wereldwijde omzet. HPE / New H3C Group en NetApp leiden samen de tweede positie met respectievelijk 11,7% en 10,8% van de markt. IBM en Hitachi brachten de vierde positie binnen met 7,1% en 6,9% van de wereldwijde inkomsten uit externe opslagmarkten.

Flash gebaseerde opslagsystemen

De totale All Flash Array (AFA) markt genereerde tijdens het kwartaal bijna 2,1 miljard dollar aan inkomsten, een daling van 0,7% op jaarbasis. De markt voor hybride flash-arrays (HFA) had een omzet van bijna 2,7 miljard dollar, een stijging van 3,8% ten opzichte van 2Q18.

Regionale markt overzicht externe OEM Enterprise Storage Systems

Geografisch gezien groeide Japan de snelste van alle regio's, een stijging van 20,8% jaar op jaar. Azië / Pacific (exclusief Japan) steeg met 7,9%. Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) daalden met 3,2%, terwijl de VS met 4,6% daalden en Latijns-Amerika met 17,1% daalde. De uitgaven binnen China stegen met 10,9% op jaarbasis.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware