Proofpoint en CrowdStrike integreren oplossingen

11-09-2019 | door: Redactie

Proofpoint en CrowdStrike integreren oplossingen

Proofpoint, aanbieder van oplossingen voor cybersecurity en compliance, werkt samen met CrowdStrike, een speler op het gebied van endpoint-bescherming via de cloud, om organisaties te voorzien van geavanceerde bescherming tegen bedreigingen via e-mail en endpoints.

In de eerste fase van de integratie zal Proofpoints Targeted Attack Protection (TAP) informatie over schadelijke e-mailbijlagen aan CrowdStrike Falcon leveren om de beveiliging verder te verbeteren en aanvallers tegen te houden.

De integratie tussen Proofpoint en CrowdStrike zal volgens beide partijen te realiseren zijn via cloud-naar-cloud API's. Zo kunnen gezamenlijke klanten gebruikmaken van twee detectiesystemen tegelijk om aanvallen te stoppen. In de eerste fase van technologische integratie zal Proofpoint potentieel schadelijke bijlagen controleren met CrowdStrike Falcon Intel en unieke nieuwe controles toevoegen aan de persoonlijke informatie van de klant. Er wordt dan een waarschuwing gegeven als nieuwe, kwaadaardige inhoud probeert om op een apparaat toegang te krijgen.

Gezamenlijke klanten maken gebruik van de dreigingsinformatie van Proofpoint Targeted Attack Protection om beveiligingsteams te helpen de aanvallers voor te blijven door geavanceerde bedreigingen te detecteren, analyseren en blokkeren. Dit omvat geavanceerde e-mailbedreigingen die worden verspreid via kwaadaardige bijlagen en URL's, ‘zero day’-aanvallen, polymorfe malware, onveilige documenten en phishing-aanvallen. De nieuwe mogelijkheden vormen een aanvulling op CrowdStrikes Falcon endpoint-bescherming. Deze combineert next-generation antivirus (NGAV), endpoint-detectie en -respons (EDR), beheerde functies voor het opsporen van bedreigingen en cyber-hygiëne - en dat alles in één enkele, in de cloud beheerde en gehoste oplossing.

Het CrowdStrike Falcon-platform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om realtime bescherming en zichtbaarheid in de hele onderneming te bieden. Daarnaast biedt het een innovatieve manier om geavanceerde bedreigingen aan te pakken. CrowdStrike Falcon combineert geautomatiseerde intelligentie en menselijke analyse om unieke bedreigingsinformatie te leveren. Dit stelt organisaties in staat om diepgaand en realtime inzicht te krijgen in de endpoint-activiteit, bedreigingen te onderzoeken en te herstellen om inbreuken snel te stoppen aldus de twee bedrijven.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security