Sterke vraag naar zakelijke devices

Sterke vraag naar zakelijke devices

Sterke vraag naar zakelijke devices

Sterke vraag naar zakelijke devices

Sterke vraag naar zakelijke devices

09-09-2019 | door: Witold Kepinski

Sterke vraag naar zakelijke devices

Het derde kwartaal ziet geen verandering in het Europese pc-verkooppatroon: de vraag naar zakelijke pc's is sterk, de vraag naar consumenten devices is zwak aldus onderzoeksbureau CONTEXT. De verkoop van zakelijke pc’s in Nederland steeg met 19,1 procent. De verkoop van consumenten pc’s zakte met 0,1 procent.

De volumeverkoop van pc's via de grootste distributeurs van West-Europa steeg met + 8% op jaarbasis in juli 2019, gedreven door een groei van + 15% in de commerciële sector omdat bedrijven bleven investeren in nieuwe hardware als voorbereiding op het einde van Windows 7 ondersteuning begin volgend jaar. 

De omzet van notebooks steeg met + 11% en desktops met + 25%. Het volume van werkplekken groeide ook: stationaire systemen met + 18% en mobiele apparatuur met + 25%.

Aan de andere kant bleef de verkoop van consumenten-pc's zwak en daalde in juli 2019 met -2% in vergelijking met vorig jaar. De daling werd veroorzaakt door een daling van de verkoop van notebooks met -3%. Hoewel er groei was in sommige consumentengebieden, waaronder desktops, ultradunne draagbare computers en Chromebooks, waren de volumebases in deze delen van de markt te klein om de negatieve trend te keren.

Hiaten in het aanbod van Intel-processors bleven de pc-verkoop beïnvloeden, hoewel de meeste leveranciers zeggen dat de situatie verbetert.

"De verwachting is dat de commerciële vraag in de tweede helft van 2019 (naar zakelijke pc's) sterk zal blijven naarmate de migratie naar Windows 10 voortgaat", zei Marie-Christine Pygott, senior analist bij CONTEXT. "Hoewel een reeks promotionele activiteiten tijdens de komende periodes voor school en Black Friday waarschijnlijk zal leiden tot een tijdelijke verbetering van de trend van de consumentengroei, zal de algemene vraag naar verwachting laag blijven."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware