Mimecast ondersteunt handbiker Plat bij Paralympische Spelen Tokio 2020
09-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Mimecast ondersteunt handbiker Plat bij Paralympische Spelen Tokio 2020

Handbiker Jetze Plat gaat aan de slag als ambassadeur van Mimecast Nederland. Het e-mail- en databeveiligingsbedrijf sponsort Plat in de voorbereiding op de Paralympische Spelen in Tokio van 2020. Als Mimecast-ambassadeur spreekt de meervoudig wereldkampioen handbiken en paralympisch kampioen triatlon onder meer op evenementen.

Plat veroverde begin september in het Zwitserse Lausanne voor de vierde keer op rij de wereldtitel paratriatlon. De 28-jarige Nederlander behoort al jaren tot de absolute top in zijn sport. Zo pakte hij in 2016 goud op de triatlon bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook verpulverde Plat in maart 2019 het werelduurrecord handbiken.

Mimecast nodigde Plat in mei uit om over zijn ervaringen te spreken op het partnerevent Partner Connect. Hij is geboren met twee onvolgroeide benen, maar werd mede dankzij een enorme portie vechtlust en doorzettingsvermogen een van de beste handbikers ooit. Het verhaal maakte grote indruk op de genodigden en het personeel van het securitybedrijf.

Voorbereiding en veerkracht

"Wij adviseren organisaties altijd om verder te kijken dan alleen het tegenhouden van cyberaanvallen", zegt Nick Deen van Mimecast. "Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op tegenslagen, zodat je na een incident snel weer in business bent. Wij noemen dit digitale weerbaarheid of 'cyberresilience'. Wij zien in Jetze de ideale ambassadeur om deze boodschap uit te dragen."

"Ook voor een topsporter is een goede voorbereiding cruciaal", vult Plat aan. "Ik moet bijvoorbeeld het parcours verkennen en ervoor zorgen dat ik fysiek en mentaal helemaal klaar ben voor een uitputtingsslag. En als het even niet meezit, knok ik nog harder om er uiteindelijk sterker uit te komen. Daar draait het ook om bij Mimecast: veerkracht."

Affiniteit met cybersecurity

Plat ziet bovendien het belang van een goede cyberbeveiliging. "Als topsporter is er veel aan gelegen om gevoelige gegevens af te schermen voor cybercriminelen. Zo is het natuurlijk niet de bedoeling dat concurrentiegevoelige informatie over mijn trainingsschema en fysieke conditie gestolen of gegijzeld worden. En ik wil bijvoorbeeld ook niet dat mijn socialmedia-accounts gehackt worden."

In zijn rol als Mimecast-ambassadeur zal de paratriatleet diverse promotionele en MVO-gerelateerde activiteiten ondernemen. "Ik wil mensen inspireren met mijn verhaal", zegt Plat. "Dat kunnen IT-professionals zijn, maar ook scholieren of ouderen. De samenwerking met Mimecast biedt mij die mogelijkheid."

Terug naar nieuws overzicht
Security