Microsoft topmanager Brad Smith spreekt steun uit voor Huawei

09-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Microsoft topmanager Brad Smith spreekt steun uit voor Huawei

Brad Smith (foto), president en Chief Legal Officer (CLO) van Microsoft, roept de Amerikaanse overheid op bewijsmateriaal te leveren die aantonen dat het Chinese techbedrijven Huawei een gevaar vormt voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Smith wijst erop dat er toe nu toe geen enkel bewijsmateriaal is gepresenteerd.

Dit zegt Smith in een interview met Bloomberg's Businessweek. Smith noemt de behandeling van Huawei door de Amerikaanse overheid 'on-Amerikaans'. Ook ziet hij geen reden waarom het Chinese bedrijf geen technologie mag inkopen bij Amerikaanse bedrijven.

Microsoft heeft de Amerikaanse overheid om uitleg gevraagd over dit verbod, legt Smith uit. "Vaak krijgen we de reactie: 'als jullie wisten wat wij wisten, zouden jullie het met ons eens zijn'. En ons antwoord is dan: 'ok, laat ons zien wat je weet zodat wij hierover zelf kunnen oordelen. Dat is de wijze waarop dit land werkt", aldus de Chief Legal Oficer. Smith stelt dat zware beslissingen zoals een exportverbod niet zouden moeten worden genomen zonder een 'gedegen basis in feiten, logica en de letter van de wet'.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Overheid