DigiState breidt infrastructuur ValueCare uit naar Dataplace Utrecht

11-09-2019 | door: Redactie

DigiState breidt infrastructuur ValueCare uit naar Dataplace Utrecht

DigiState, specialist op het gebied van IT-dienstverlening en managed services met klanten in heel Europa, heeft voor haar klant ValueCare rackspace afgenomen bij datacentrum Dataplace Utrecht. DigiState gaat hier de uitbreiding van de infrastructuur van ValueCare verzorgen. Een start met de implementatie is inmiddels gemaakt en volgens planning zal begin oktober deze locatie operationeel zijn.

DigiState verzorgt de gehele IT-infrastructuur van ValueCare, dienstverlener voor Business Intelligence en risicomanagement in met name de zorgsector. Daarom zijn beschikbaarheid, veiligheid en privacy essentiële eisen voor haar infrastructuur. Volgens Marin Heideman, oprichter en eigenaar van DigiState, is Dataplace daarom een logische keuze: "Dataplace Utrecht is volledig redundant uitgevoerd om de hoogste beschikbaarheidseisen te kunnen garanderen. Verder voldoet het datacentrum aan de strengste beveiligingscertificeringen. Door hier de uitbreiding te implementeren stellen we zeker dat ValueCare haar hoogwaardige diensten continu aan de eigen klanten kan leveren."

De bestaande infrastructuur van ValueCare bevindt zich momenteel binnen de ring van Amsterdam. De keuze voor Dataplace Utrecht resulteert dus in geografische spreiding van datacentra. "Door deze locatie van Dataplace zijn we in staat een multi-datacenter omgeving in te richten om het niveau van beschikbaarheid nog verder te verhogen," licht Heideman toe. "Verder kunnen we hiermee scenario's voor disaster recovery en uitwijk inrichten, zodat zelfs bij een uitzonderlijke noodsituatie de bedrijfscontinuïteit niet in het gedrang komt."

Terug naar nieuws overzicht