IT4Kids organiseert voor vierde keer benefietgala

11-09-2019 | door: Witold Kepinski

IT4Kids organiseert voor vierde keer benefietgala
(27-09-2019)

“Fabulous VEGAS Edition, what happens in Vegas, stays in Vegas”, is het thema van het inmiddels befaamde IT4Kids gala dat op 28 september a.s. plaatsvindt. “Tijdens deze vierde editie van het IT4KIDS gala laat het team zien wat er gebeurt als je buiten de kaders durft te denken”, aldus Jordy Kool, oprichter en ambassadeur van IT4Kids.

In Huis ter Duin in Noordwijk worden ruim 450 gasten op het IT4Kids gala verwacht en wederom wordt er aandacht gegeven aan deze maatschappelijke uitdaging.

Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen die in Nederland, een van de rijkste landen ter wereld, zoveel moeten missen: 1 op de 8 kinderen groeien op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Veel kinderen uit deze groep missen de kans om te kunnen sporten. Dat is een probleem, wat naast plezier helpt sporten bij het ontwikkelen van veel belangrijke waarden. IT4Kids verzamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan de goede doelen die zich in zetten voor kinderen.

Jordy Kool, oprichter en voorzitter van IT4Kids: "Wij roepen sinds 2013 bedrijven op om hun oude IT apparatuur te doneren. Wij zetten dit om in geldelijke donaties aan goede doelen zoals de Krajicek Foundation, Dirk Kuijt Foundation en Schooljudo. Op deze manier hoeven bedrijven niet hun MVO potjes aan te breken maar kunnen, door goederen te doneren die vaak verstoffen in het magazijn of nog vervangen moet worden, bijdragen aan de oplossing van dit maatschappelijke probleem. Dat laatste maakt de stichting uniek want zo hoeven bedrijven geen beroep te doen op bestaande MVO potjes”, aldus Kool.

Gordon, voor de tweede keer host van de gala: “Waarden en skills als respect, weerbaarheid, samenwerken, omgaan met verlies worden geleerd bij het meedoen aan sporten. Het is ongelooflijk dat in een rijk land als Nederland, zoveel kinderen, niet de mogelijkheid hebben om te sporten zoals hun klasgenootjes dit kunnen. Ik ben blij mijn steentje weer te kunnen bijdragen.”

https://www.it4kids.com/

Terug naar nieuws overzicht