Management buy-out BTC door CEO Ray Kemp, CFO Frank Meerts en Pride Capital Partners

12-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Management buy-out BTC door CEO Ray Kemp, CFO Frank Meerts en Pride Capital Partners

Ray Kemp (CEO) en Frank Meerts (CFO) van BTC realiseren samen met het management en Pride Capital Partners een management buy-out voor de organisatie. De oprichters van BTC, Dick Houtsma en Ronald Horn, blijven als minderheidsaandeelhouder betrokken bij de onderneming en treden in 2020 toe als leden in de Raad van Advies.

BTC heeft sinds haar oprichting in 2000 een sterke positie opgebouwd in de telecom en ICT-markt. In het afgelopen jaar hebben Houtsma en Horn besloten zich geleidelijk terug te trekken uit de dagelijkse operatie. In januari 2019 hebben zij het stokje overgedragen aan Ray Kemp, de nieuwe CEO van BTC. Enkele maanden later is Frank Meerts toegetreden als CFO.

Telecom en IT samenbrengen

Zowel Ray Kemp als Frank Meerts hebben hun sporen verdiend bij diverse ondernemingen in de ICT-markt en brengen hun ervaring mee om verdere uitrol van de strategie van BTC te realiseren in samenwerking met het management. Deze strategie is geënt op het samenbrengen van telecom en IT. Hierbij ligt de focus op versterking van de productportfolio; connectiviteit/cloud, Managed Services en System Integration. Met deze combinatie willen zij als Managed Service Provider (MSP) klanten hoogwaardigere oplossingen leveren. Om deze strategie vorm te geven wordt onder andere gekeken naar het realiseren van meerdere gerichte acquisities.

Dick Houtsma en Ronald Horn: "In bijna 20 jaar hebben wij met heel veel plezier en passie BTC opgebouwd tot een volwaardige speler op het gebied van ICT. Het lijkt ons tijd geworden om het stokje over te dragen aan Ray Kemp en Frank Meerts om invulling te geven aan de te volgen groeistrategie van BTC."

Buy and build strategie

"Dick en Ronald hebben de afgelopen 19 jaar een prachtig bedrijf weten neer te zetten. Wij hebben het vertrouwen dat we met deze basis verder door kunnen pakken naar een buy and build strategie en de groeiambitie die zij een jaar geleden hebben uitgesproken te realiseren."

Lars van 't Hoenderdaal (Managing Partner Pride Capital Partners): "Wij zijn sinds maart 2018 financier van BTC. Ray Kemp is een goede bekende binnen het Pride Capital Partners netwerk en hij was eerder betrokken bij Lunatech waar wij met Pride Capital Partners een MBO transactie mede hebben gefinancierd. Wij verwelkomen Ray Kemp en Frank Meerts in het management van BTC en zijn verheugd deze transactie mede mogelijk te maken."

Terug naar nieuws overzicht