Citrix en Palo Alto Networks combineren next generation firewalls met Citrix SD-WAN

12-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Citrix en Palo Alto Networks combineren next generation firewalls met Citrix SD-WAN

Citrix Systems gaat een samenwerking aan met cybersecurityspecialist Palo Alto Networks om de implementatie en het beheer van next generation firewalls binnen Citrix SD-WAN mogelijk te maken en extra beveiliging te bieden voor bedrijfsmiddelen die zich buiten het hoofdkantoor bevinden.

Het bedrijfsleven zoekt meer dan ooit naar lokale en internationale samenwerking. Mensen werken overal en altijd op allerlei verschillende apparaten. Ze hebben overal toegang tot informatie en delen ideeën zonder gebonden te zijn aan systemen of grenzen. De productiviteit en innovatie die dat oplevert kan branches transformeren en zelfs nieuwe industrieën doen ontstaan. Het zorgt echter ook voor kwetsbaarheid en nieuwe risico’s waar bedrijven zich tegen moeten wapenen.

"Toepassingen en workloads migreren steeds sneller naar de cloud, en het is noodzakelijk dat security daar gelijke tred mee houdt", zegt Chalan Aras, vice-president SD-Wan en Intelligent Traffic Management bij Citrix. "Met Palo Alto Networks kunnen we een geavanceerde SD-WAN-beveiligingsoplossing leveren waarmee bedrijven op een eenvoudige, flexibele manier gebruikers, gegevens en applicaties in verschillende filialen, datacenters en public clouds kunnen beschermen."

WAN Edge Netwerken vereenvoudigd

Citrix SD-WAN is een nieuwe WAN Edge-oplossing voor geautomatiseerde, veilige connectiviteit die de prestaties van applicaties optimaliseert. De integratie van de next generation virtual firewalls uit de VM-serie van Palo Alto Networks en Prisma Access met de Citrix SD-WAN-oplossing helpt ondernemingen met veel externe vestigingen om hun netwerk- en cloudbescherming op eenvoudige en kosteneffectieve wijze te verbeteren.

Beveiliging versterkt

IT-organisaties die Citrix SD-WAN Orchestrator inzetten voor uniform beheer en controle, kunnen daarmee:

  • Een consistent toegangscontrolebeleid bouwen en handhaven op basis van applicaties en gebruikers in het netwerk en in de cloud.
  • De levering van de next generation virtual firewalls uit de VM-serie van Palo Alto Networks (NGFW) automatiseren voor het Citrix 1100-apparaat, als een virtuele netwerkfunctie (VNF).
  • De verbindingen met de Prisma Access cloudgebaseerde firewalls van Palo Alto Networks automatiseren om het beleid consistent te handhaven.
  • De voorziening van meerlaagse beveiligingsdiensten van Citrix SD-WAN Orchestrator stroomlijnen via Citrix Cloud.
  • Beveiligingszonesegmentatie toepassen om gebruikers, applicaties en gegevens te beschermen.

"In de hybride, multi-cloud wereld waar we vandaag de dag in leven, moet beveiliging net zo flexibel zijn als de applicaties, gegevens en gebruikers", zegt Adam Geller, senior vice-president Products bij Palo Alto Networks. "Samen met Citrix kunnen we een geïntegreerde set producten leveren die een consistent niveau van bescherming biedt aan gebruikers in zowel het netwerk, als de publieke en private cloud."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security