Orange Business Services vernieuwt digitale infrastructuur van Radio France

13-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Orange Business Services vernieuwt digitale infrastructuur van Radio France

Radio France vernieuwt de media-infrastructuur van haar hoofdkantoor, 'Maison de la Radio', met next generation IP-technologie. Na een openbare aanbesteding is dit project toegekend aan Orange Business Services en BCE, een Europees bedrijf gespecialiseerd in mediadiensten.

De migratie naar next generation IP-infrastructuur is van essentieel belang voor de ontwikkeling van audiovisuele omroep- en productiehulpmiddelen. Dit project maakt deel uit van de ambitie van Radio France om fors te investeren in het moderniseren van de productie- en omroeptools voor alle radio en radio-gerelateerde content voor 2022.

Transformatieprogramma

Het transformatieprogramma, onder leiding van Orange Business Services en BCE, omvat de infrastructuur van alle studio's van Maison de la Radio. De nieuwe audiovisuele productiefaciliteiten maken gebruik van IP-infrastructuur op basis van Cisco-technologie voor het transport en uitzenden van spraak en video.

"Met de gecombineerde expertise van Orange Business Services, BCE, en de projectteams van Maison de la Radio, kunnen we de productie en uitzending van programma's innoveren en faciliteren", aldus Patrick Fasso, directeur technische en informatiesystemen bij Radio France.

Orange Business Services ondersteunt projectteams

Om een soepele samensmelting van de ICT- en mediawerelden te garanderen, worden de projectteams van Radio France ondersteund door Orange Business Services. De expert op het gebied van managed services zorgt ervoor dat aan alle behoeften van Radio France wordt voldaan, inclusief het onder de knie krijgen van haar futuristische tools. De SMPTE 2110-standaard, een protocol voor de mediawereld, is behouden gebleven.

Terug naar nieuws overzicht