Pro Academy symbolisch voor innoverend Pro Warehouse

16-09-2019 | door: Johan van Leeuwen

Pro Academy symbolisch voor innoverend Pro Warehouse

De opening van de Pro Academy van Pro Warehouse was voor de zakelijke Apple-specialist veel meer dan het vieren van een nieuw trainingscentrum. Het moment stond symbool voor de transitie die het bedrijf de afgelopen jaren in hoog tempo heeft doorgemaakt.

Zo'n dertig mensen uit het hele land, vooral IT’ers van klanten van Pro Warehouse, waren ervoor naar Amsterdam gekomen. Rondom de opening van de Pro Academy kregen ze een voorproefje van wat er daar allemaal gaat gebeuren. Ze konden in de ochtend een technische training over ZSH volgen, door Apple aangekondigd als de default shell in de nieuwe macOS-versie Catalina. ’s Middags waren er presentaties. Een deel daarvan was ook technisch, zoals die van system engineer Armin Briegel (foto) over Command Line Tools. Anderen waren meer productgericht, zoals de presentatie van Michael Linszen over de PPSK-Kiosk, een zuil die unieke en veilige toegangscodes voor WiFi-netwerken genereert. Bij de borrel na afloop lieten de bezoekers desgevraagd weten dat ze veel waarde zien in het trainingscentrum, zodat ze hun kennis kunnen verdiepen en verbreden en ook met gelijkgestemden in gesprek kunnen gaan.   

Gerrit Tijdeman, CFO van Pro Warehouse, volgde trots wat er allemaal gebeurde. "Het is een heel belangrijk moment voor ons, want het is een nieuwe dienst die we neerzetten.” Hij vertelt hoe de Pro Academy tot stand is gekomen. “Vroeger waren we een reseller van Apple-producten en -omgevingen, maar we bieden steeds meer diensten aan. Als het gaat om het aantal engineers, zijn we enorm hard gegroeid. We zijn een populaire werkgever voor hen, maar toch is het niet eenvoudig om aan Apple-engineers te komen. We bedachten dat we een aantal dingen konden doen. Eén daarvan is een steentje bijdragen aan het opleiden van goede mensen in de markt zelf. Dat is eigenlijk het zaadje geweest wat heeft geleid tot dit trainingscentrum. Het idee is afkomstig van onze managing director, Mark van den Broek.”

Werkplekken

In het gebouw waar Pro Warehouse zit is er een aparte verdieping voor de Pro Academy ingeruimd. Daarin is een ruimte voor trainingen en opleidingen en een apart deel met flexibele werkplekken. Tijdeman: “Het is de bedoeling dat engineers van bedrijven hier kunnen landen op momenten dat ze niet bij een klant zitten, zodat ze met elkaar kunnen overleggen en kennis kunnen delen. Er komt ook nog een lunchruimte.”

De trainingen en opleidingen blijven echter het belangrijkste onderdeel. “Die zijn voor iedereen. Voor IT’ers van klanten, maar ook voor engineers die hun kennis willen opschroeven. We geven trainingen in diverse gradaties. Dat kan voor beginners zijn en gaan over het omzetten van devices van een ander platform naar iOS of macOS, maar er zijn ook trainingen voor ervaren Apple-engineers. Kortom, alles om Apple-omgevingen te leren beheren of te optimaliseren. We zijn heel blij dat mensen zoals Armin Briegel hier trainingen geven, want dat zijn toppers in hun vakgebied, die overal worden gevraagd om te spreken.”

Het doel is uiteindelijk om het niveau van Apple-beheerders in de complete markt omhoog te brengen. “Overschakelen naar een Apple-omgeving biedt absoluut voordelen, maar overschakelen kan ook een uitdaging zijn. Met goede eigen beheerders wordt dat voor klanten veel makkelijker. Je ziet dat de boardroom een overgang vaak wel ziet zitten, maar dat de IT-afdeling nog koudwatervrees heeft. Wij willen hen helpen met deze trainingen, maar ook met de juiste instrumenten zoals een goede beheeromgeving.”

Verandering

De Pro Academy staat symbool voor het innoverende Pro Warehouse, legt Tijdeman uit. Zonder de transitie naar meer dienstverlening was de noodzaak voor een trainingscentrum er ook niet geweest. “Die verandering is heel snel gegaan. We hebben nu al tien engineers in dienst. Dat is bijna een derde van het totaal. Dat is in een paar jaar tijd zo gegroeid. De engineers bezoeken klanten in het hele land en zelfs in het buitenland. Ze verzorgen onder andere jumpstarts, waarbij de hele beheeromgeving in twee dagen tijd wordt ingericht voor een klant en ze er meteen mee aan de slag kunnen. Daarnaast laten we bij enterprise organisaties via proof of concepts zien welke waarde Apple-producten en -oplossingen toevoegen. We willen hen de voordelen van werken in een Apple-omgeving laten zien.”

Door: Johan van Leeuwen

Terug naar nieuws overzicht
Hardware