Westcon Comstor splitst business in Collaboration en Cybersecurity

13-09-2019 | door: Witold Kepinski

Westcon Comstor splitst business in Collaboration en Cybersecurity

ICT-distributeur Westcon-Comstor heeft twee Go to Market bedrijven aangekondigd die zijn ontwikkeld om de specialistische middelen achter de Westcon Collaboration- en Cyber Security distributie business in EMEA verder en beter op elkaar af te stemmen. De oprichting van de bedrijfseenheden biedt Westcon’s Collaboration en Cyber Security specifieke aandacht van experts en toegewijde middelen die bijdragen aan de bestaande technische focus zo meldt de distributeur De nieuw gecreëerde Go to Market-modellen zullen de kracht van bestaande kanalen aanvullen en voortbouwen op het succes van Westcon met zijn leveranciers en channel partners.

David Grant, Chief Operating Officer van Westcon International meldt: “Door te investeren in expertise om deze gebieden te ondersteunen, geloven we nu dat we de groei van kanaalkanalen kunnen stimuleren door partners te helpen bij het navigeren door lopende industriële verschuivingen en de kans te grijpen om 'netto nieuwe' zaken veilig te stellen. De collaboration markt bevindt zich op een buigpunt en we denken dat het essentieel is om een toegewijde business unit op te richten met Go to Market-specialisatie voor bestaande leveranciers en partners. Dit wordt aangevuld met extra middelen, digitale mogelijkheden en focus op opkomende leveranciers en bedrijfsmodellen.”

Security

Grant vervolgt: “We versterken ook onze Cyber Security-businessunit door extra middelen, nieuwe verkoopteams op te zetten en de Go to Market-betrokkenheid te vergroten met een aantal opkomende en niche-beveiligingsleveranciers. Om te groeien en te schalen, vereisen deze oplossingen een ander engagement- en ondersteuningsmodel. Door de oprichting van deze op Cyber Security gerichte businessunit kunnen we onze oplossingenportfolio uitbreiden en onze kanaalpartners meer keuze en kansen bieden. ”Vanaf heden zullen de nieuwe businessunits Collaboration & Networking en Cyber Security samenwerken met leveranciers en partners om nieuwe oplossingen te introduceren, incrementele kansen veilig te stellen en waarde te creëren door distributie. "Dit is een spannende tijd voor Westcon in EMEA," voegde Grant toe. “We zien een snel bewegende Cyber Security-omgeving. Cloudgebaseerde 'as a service'-bedrijfsmodellen groeien in trek. En via geselecteerde leveranciers, nieuwe verkoopmodellen en onze mogelijkheden voor digitale platforms maken we de weg vrij voor succes. Dit creëert een scenario waarin ervaren, deskundige en ondernemende distributie met toegevoegde waarde naar voren komt. Er is een enorme kans, en wij geloven dat Westcon een onderscheidende, gedifferentieerde propositie biedt aan leveranciers en partners om hen te helpen deze veilig te stellen."

Marianne Nickenig

Westcon heeft Marianne Nickenig benoemd als hoofd van de unit Collaboration & Networking. Nickenig, die eerder leiding gaf aan Westcon's Collaboration and Digital Transformation-activiteiten in DACH en Oost-Europa, zegt: "Op de Collaboration-markt zien we partners en eindklanten steeds vaker op zoek zijn naar op abonnementen gebaseerde oplossingen die 'as a service' worden geleverd. Dit biedt Westcon een geweldige kans om waarde te creëren voor leveranciers en partners op basis van onze UC-ervaring, knowhow en ons geweldige klantenbestand. ”

Daniel Hurel

Daniel Hurel zal de nieuwe Cyber Security & Next Generation Solutions Go to Market-eenheid leiden. Daniel kwam in 2001 bij Westcon-Comstor en heeft verschillende leidinggevende functies bekleed in de beveiligingspraktijk van Westcon-Comstor. In een reactie op de oprichting van de nieuwe Cyber Security-eenheid zei Hurel: “Door aandacht en focus te geven aan Cyber Security-branchespecialisten, willen we niet alleen nauwer samenwerken met bestaande leveranciers om opkomende oplossingen te stimuleren, maar ook om een uitgebreid Next te creëren Gen Security-oplossingen bedrijfsstroom. ”

Arno Beker

Westcon kondigde ook veranderingen aan in zijn land en clusterleiderschap in Europa.

Arno Beker (foto), voorheen Managing Director, Benelux wordt benoemd tot Managing Director, North Cluster, dat Benelux en Nordics combineert. Bovendien zal Robert Jung, voorheen Managing Director Westcon Security DACH, nu leiding geven aan Collaboration, Networking en Cyber Security als Managing Director, DACH Cluster.

Terug naar nieuws overzicht
Security