AWS Outposts service is eind 2019 beschikbaar

16-09-2019 | door: Witold Kepinski

AWS Outposts service is eind 2019 beschikbaar

De nieuwe AWS Outposts service is eind 2019 beschikbaar. Het betreft een AWS optie om applicaties met een lage latentie en lokale vereisten voor gegevensverwerking uit te voeren.

AWS Outposts heeft dezelfde infrastructuur, API's en tools die klanten in AWS gebruiken, die binnekort op locatie, on-premises, kan worden gebruikt. Het is een volledig beheerde service; de fysieke infrastructuur wordt geleverd en geïnstalleerd door AWS, beheerd en bewaakt door AWS en automatisch bijgewerkt en gepatcht als onderdeel van verbinding met een AWS-regio.

Klanten kunnen AWS Outposts gebruiken om een reeks Amazon EC2-instances (C5, M5, R5, I3en en G4, zowel met als zonder lokale opslagopties) en Amazon EBS-volumes lokaal te lanceren en te gebruiken.

Naast EC2 en EBS kan de klant ook een breed scala aan AWS-services lokaal op buitenposten uitvoeren. Algemeen beschikbaar zijn AWS-services die lokaal op Outposts worden ondersteund, Amazon ECS- en Amazon EKS-clusters voor container-gebaseerde applicaties, Amazon EMR-clusters voor data-analyse en Amazon RDS-instanties voor relationele databaseservices.

Aanvullende services zoals Amazon SageMaker en Amazon MSK komen snel na de lancering.

Lees meer details op de site van AWS.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud