World Summit AI

17-09-2019

World Summit AI
(07-10-2019)

Op 9 en 10 oktober verzamelt de wereldwijde top op het gebied van Articifial Intelligence  zich in Amsterdam en Zaandam voor de World Summit AI (https://worldsummit.ai/). Ook is de week van 7 oktober tot World AI Week gedoopt (https://worldaiweek.ai/).

Artificial Intelligence (AI) is een onderwerp dat bij veel bedrijven op de agenda staat, maar concrete toepassingen staan vaak nog in de kinderschoenen. Zijn organisaties ook al in staat om hun AI-projecten uit een ‘lab-omgeving’ te halen en organisatiebreed uit te rollen?

Op het World Summit AI presenteren onder andere twee klanten van SAS hoe ze data omzetten in waarde en ook daadwerkelijk AI inzetten:

Rijkswaterstaat zorgt met slimme sensoren voor droge voeten, schoon en voldoende water en een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. https://www.sas.com/nl_nl/customers/Rijkswaterstaat-inzicht-in-prestaties-met-SAS.html

Sports analytics-specialist SciSports laat zien hoe data de voetbalwereld verandert, en ze het verschil maken als het gaat om veelbelovend jong talent, de teamsamenstelling of spelerswissels. https://www.sas.com/nl_nl/solutions/ai/scisports.html

Maar ook in het bankwezen, de gezondheidszorg en andere industrieën hebben toonaangevende bedrijven de advanced analytics en AI-gedreven mogelijkheden van SAS om grote uitdagingen op te lossen, omarmd. Twee Nederlandse ziekenhuizen, het Amsterdam UMC en het UMC Utrecht, verbeteren de patiëntenzorg door de inzet van AI. Beide voorbeelden worden hier beschreven (https://www.sas.com/nl_nl/news/press-releases/2019/april/artificial-intelligence-automation-platform-sgf19.html).

Terug naar nieuws overzicht