Microsoft verlengt support voor Exchange Server 2010 tot 13 oktober 2020

18-09-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft verlengt support voor Exchange Server 2010 tot 13 oktober 2020

Microsoft verlengt zijn support diensten voor Exchange Server 2010 tot 13 oktober 2020. Dat is langer dat de eerder geplande stop op 14 januari 2020. Microsoft heeft ontdekt dat klanten meer tijd nodig hebben voor hun migraties.

Greg TaylorDirecteur Product Marketing - Exchange Server / Online bij Microsoft meldt in een blog:

Na het onderzoeken en analyseren van de inzet toestand van een uitgebreid aantal Exchange klanten hebben we besloten om het einde van de verlengde ondersteuning bewegen voor Exchange Server 2010 vanaf januari 14 2020 tot oktober 13 2020.

Onze toewijding om te voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten is zo sterk als altijd, en we erkennen dat het stopzetten van ondersteuning voor een product dat zo populair en betrouwbaar is als Exchange Server 2010, een aanpassing kan zijn. We weten ook dat sommigen van jullie middenin upgrades zijn naar een nieuwere versie van Exchange Server on-premise of meer transformatieve migraties naar de cloud met Office 365 en Exchange Online. Met dit in het achterhoofd, breiden we eind van de steun aan oktober 13 2020 naar Exchange Server 2010 klanten meer tijd om hun migraties op te leveren. Deze extensie komt ook overeen met het einde van de ondersteuning voor Office 2010 en SharePoint Server 2010.

Na 13 oktober 2020 zal Microsoft niet langer voorzien in technische ondersteuning voor problemen die zich kunnen voordoen, waaronder: bug fixes voor problemen die worden ontdekt en dat kan de stabiliteit en de bruikbaarheid van de server, security fixes invloed voor beveiligingsproblemen die worden ontdekt en die kunnen maken de server kwetsbaar voor inbreuken op de beveiliging en tijdzone-updates. Uw installatie van Exchange 2010 blijft uiteraard na deze datum actief; vanwege de wijzigingen en het potentiële einde van ondersteuningsrisico's, raden we u echter ten zeerste aan om zo snel mogelijk van Exchange 2010 te migreren.

Ter herinnering, aangezien Exchange Server 2010 op Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 wordt uitgevoerd, is het belangrijk om te overwegen hoe u ook beveiligingsupdates voor het onderliggende besturingssysteem krijgt. Lees meer over uw mogelijkheden hier .

Weet alsjeblieft dat we kunnen helpen. Als u een complexe implementatie hebt, of als u eenvoudigweg niet de tijd of middelen hebt om u aan een project als dit te wijden, zijn er tal van manieren om hulp te krijgen.

Ten eerste, als u migreert naar Office 365 en Exchange Online, komt u mogelijk in aanmerking voor het gebruik van de gratis Microsoft FastTrack-service . FastTrack biedt best practices, tools en bronnen om migratie naar Office 365 en Exchange Online zo naadloos mogelijk te laten verlopen. Het beste van alles is dat u toegang hebt tot een ondersteuningsingenieur die u door uw migratie leidt, van planning en ontwerp tot de migratie van de laatste mailbox.

Ten tweede, als u problemen ondervindt tijdens uw migratie naar Office 365 en u niet in aanmerking komt voor FastTrack, of als u migreert naar een nieuwere versie van Exchange Server, kan Microsoft nog steeds helpen. Probeer Microsoft-ondersteuning of de Exchange Technical Community .

Ten derde kunt u er ook voor kiezen om een ??partner in te schakelen om u te helpen. We hebben een groot aantal partners met diepgaande vaardigheden in Exchange en we weten zeker dat een van hen u kan helpen. U kunt door een lijst met Exchange-partners bladeren op https://www.microsoft.com/en-us/solution-providers/home om er een op uw locatie te vinden of die over vaardigheden in uw branche beschikt.

Het is duidelijk dat we denken dat overstappen naar Exchange Online en Office 365 een goed idee is. Wij geloven echt dat u daar toegang krijgt tot de meest veilige en productieve software met de laagste TCO. Maar bovenal haalt het u uit de upgrade-business. Als u volledig naar Office 365 migreert, hoeft u zich echt geen zorgen meer te maken over 'big bang' versie-upgrades. U hoeft alleen maar een veel kleiner aantal lokale servers up-to-date te houden en u bent goed.

Als u ter plaatse wilt blijven, vergeet dan niet dat u niet rechtstreeks kunt upgraden van Exchange 2010 on-premises naar Exchange Server 2019 . U kunt rechtstreeks vanuit Exchange 2010 upgraden naar Exchange 2013 of 2016 en we raden u aan te upgraden naar Exchange 2016 als u de keuze hebt.

Terug naar nieuws overzicht
Software