Xuver gaat samenwerking aan met VMV-CAD Adviseurs
19-09-2019 | door: Redactie

Xuver gaat samenwerking aan met VMV-CAD Adviseurs

VMV CAD – Adviseurs is een bedrijf dat al sinds 1987 actief is op het gebied van virtueel bouwen. Zij zijn onder andere de leveranciers van ADOMI en SketchUp Pro, waarin zij ook trainingen aanbieden. Daarnaast is VMV-CAD altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve plugins waarmee zij hun klanten nog beter kunnen bedienen. En sinds kort zijn zij de eerste GOLD Partner van Xuver, wat betekent dat zij Xuver via hun website aanbieden.

Een toevoeging aan het assortiment

Het Delftse bedrijf draait vanaf de begindagen van het virtueel bouwen mee en heeft dus al heel wat plug-ins, applicaties en software zien komen en gaan. In hun aanbod maken zij een duidelijke selectie van wat het meest waardevol is voor hun klantenbestand. Algemeen directeur Suzanne Smits legt kort uit waarom zij voor Xuver kozen. “Wij bieden alleen applicaties aan waarin wij zelf een toevoeging zien. Xuver heeft als grote voordeel dat het gemakkelijk te gebruiken is, iedereen kan er binnen een mum van tijd mee aan de slag.”

Eén programma voor alle gebruikers

Een ander punt was de veelzijdigheid van Xuver, zo vertelt Smits. “Terwijl SketchUp een van de meest gebruikte 3D ontwerpprogramma’s ter wereld is, concentreert de markt voor ADOMI zich vooral op de Benelux, met een grote nadruk op Nederland. Xuver kan, met behulp van bijbehorende plugins, zowel het SketchUp bestandsformaat (.skp) als dat van ADOMI (.ifc) binnen enkele momenten converteren naar een online te bekijken 3D-visualisatie. En dat is handig voor ons, dit zorgt er immers voor dat we één programma aan zowel Adomi- als Sketchupgebruikers aan kunnen bieden.”

Een ander belangrijk punt voor VMV-CAD Adviseurs is de gebruiksvriendelijkheid en snelheid waarmee iedereen, leek of professional, Xuver al na enkele ogenblikken kan gebruiken. Xuver is zo ontworpen dat er geen moeilijke stappen ondernomen te hoeven worden om een model te bekijken. Smits: “Ik denk dat Xuver er in ieder geval voor zorgt dat je communicatie als architect verbreed wordt. Met Xuver ziet de klant iets echt voor zich, en dat verduidelijkt enorm.”

Ook voor Xuver biedt deze partnership mooie kansen. Sales manager Laurens Kok legt het als volgt uit: “VMV-CAD is een gevestigde naam met een groot klantenbestand en een goede reputatie. Klanten zijn vaak al jaren vaste partner van dit bedrijf. Door Xuver via VMV-CAD aan te mogen bieden kunnen zij kennis maken met onze service via een bedrijf dat zij goed kennen. Zo krijgen wij een mooie kans om onszelf te presenteren in een voor de klant eigen en vertrouwde omgeving.”

Terug naar nieuws overzicht
Software