Zscaler breidt cloudmogelijkheden uit voor veilige toegang tot B2B-applicaties

20-09-2019 | door: Redactie

Zscaler breidt cloudmogelijkheden uit voor veilige toegang tot B2B-applicaties

Zscaler, speler cloud security, kondigt een nieuwe innovatie aan die de langdurige problemen oplost waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het blootstellen van hun applicaties aan hun klanten, leveranciers en fabrikanten.

De Zscaler B2B oplossing zorgt dat het aantal aanvalsopties wordt beperkt die ontstaat met klantgerichte applicaties op het internet. Dankzij de basisprincipes van een service-geïnitieerde zero trust network access (ZTNA)-architectuur, stelt Zscaler B2B geautoriseerde klanten in staat om applicaties te bekijken gebaseerd op business policies, zonder de apps ooit bloot te stellen aan het internet waar ze vaak worden aangevallen.

"Dankzij de cloud-delivered security van het Zscaler-cloudplatform kunnen we snel en op schaal externe services implementeren voor het verlenen van toegang aan werknemers en externe leveranciers. En dat zonder onnodige beveiligingsproblemen en overhead van traditionele VPN-oplossingen", zei Matt Ramberg, Vice President Information Beveiliging, Sanmina. "We kijken ernaar uit deze aanpak uit te breiden voor onze particuliere zakelijke apps die tegenwoordig door veel van onze klanten worden gebruikt."

Zscaler B2B ondersteunt configuraties van meerdere identiteitsproviders, waardoor zakelijke klanten zich eerst moeten authenticeren voor hun eigen IDP-oplossing. Na authenticatie kunnen klanten alleen de applicaties bekijken waartoe ze toegang hebben, waardoor alle andere B2B-applicaties onzichtbaar zijn. In een scenario waarin de medewerker van een leverancier stopt, worden toegangsrechten ingetrokken en zijn er geen ‘digitale kruimels’ die iedereen buiten de organisatie kan volgen.

"Het is niet genoeg om alleen uw werknemers te beschermen en uw bedrijf zo kwetsbaar te maken voor potentiële bedreigingen van externe klanten, leveranciers en fabrikanten", zegt Patrick Foxhoven, Chief Information Officer en Vice President van Emerging Technologies van Zscaler. "Met Zscaler B2B krijgen externe gebruikers alleen toegang tot exact die middelen en applicaties die nodig zijn om hun werk te doen. Het helpt organisaties om veilig samen te werken en biedt hen snelle, op policy gebaseerde toegang tot bedrijfskritische bronnen."

Gebruikers zijn verbonden met de applicaties via een beveiligd kanaal dat volledige privacy en integriteit van alle applicatiegegevens behoudt. Het maakt gebruik van volledig gecodeerde, inside-out tunnels die de zakelijke klant via een cloud-broker verbinden met de applicaties waartoe ze toegang hebben. Ze worden vervolgens weergegeven in een gebruiksvriendelijke portal voor een vereenvoudigde eindgebruikerservaring.

De belangrijkste voordelen van Zscaler B2B:
Verkleint het aantal aanvalsopties door apps onzichtbaar te maken en tegelijkertijd de volledige transparantie en controle voor de onderneming te verbeteren.
Flexibiliteit van IDP-gebruik vermindert kosten en beheer van identiteiten voor externe klanten.
Verbindt gebruikers naadloos met goedgekeurde bronnen en applicaties op een zero-trust manier via een volledig in de cloud geleverde architectuur (minder hardwarekosten).
Biedt automatische SSL-offload, load-balancing en maakt moderne authenticatie mogelijk.
Zscaler B2B is nu beschikbaar. Ga naar https://www.zscaler.com voor meer informatie over de ZPA B2B-oplossing.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud