Hitachi Vantara en Hitachi Consulting worden samengevoegd

20-09-2019 | door: Witold Kepinski

Hitachi Vantara en Hitachi Consulting worden samengevoegd

Het Japanse Hitachi heeft aangekondigd dat het Hitachi Vantara Corporation (storage, server en data management technologie) en Hitachi Consulting Corporation wil samensmelten. Dit om van Hitachi een nog sterkere speler te maken rond de Lumada gebaseerde oplossingen en digitale mogelijkheden voor zijn klanten en partners. De gecombineerde organisatie zal vanaf januari 2020 opereren onder het merk Hitachi Vantara.

Hitachi is van plan meer investeringen te doen om de groei te stimuleren in zijn tussentijdse managementplan voor 2021. Met deze integratie zal Hitachi de frontlinie en leveringsmogelijkheden versterken om de afstemming te verbeteren en de synergieën tussen Hitachi Vantara en zijn verticale bedrijfsonderdelen te ontgrendelen. Hitachi Vantara zal de Lumada-business aansturen en nieuwe waarde creëren voor klanten en partners door digitale innovatieoplossingen in heel Hitachi te versnellen en de wereldwijde mogelijkheden voor levering en co-creatie uit te breiden.

Hitachi Vantara zal doorgaan met het ontwikkelen en leveren van innovatieve data-infrastructuur, governance en cloudgebaseerde producten, digitale oplossingen en professionele en beheerde services die organisaties helpen de volledige waarde van hun data te benutten. De digitale oplossingen zullen worden ontworpen om klanten te helpen de kracht van digitalisering te benutten om betekenisvolle bedrijfsresultaten te behalen en concurrentievoordeel te genereren.

Toshiaki Tokunaga, voorzitter van de raad van bestuur van Hitachi Global Digital Holdings, de houdstermaatschappij die toezicht houdt op Hitachi Vantara en Hitachi Consulting, zal Hitachi Vantara leiden in de dubbele rol van CEO en voorzitter van de raad van bestuur. Tokunaga heeft bijna 30 jaar ervaring in het succesvol transformeren van Hitachi-bedrijven. Brian Householder, de huidige chief executive officer van Hitachi Vantara, en Hicham Abdessamad, de president en chief executive officer van Hitachi Consulting, blijven bij Hitachi in leidinggevende leidinggevende functies.

Begin 2020 wordt aanvullende informatie over het bedrijf, waaronder leiderschap en organisatiestructuur, aangekondigd.

Terug naar nieuws overzicht