Wouter Hoeffnagel - 21 september 2019

Mark Zuckerberg wil Instagram en WhatsApp niet verkopen

Mark Zuckerberg (foto), CEO van Facebook, wil Instagram en WhatsApp niet verkopen. Dit heeft Zuckerberg gezegd tijdens een ontmoeting met Amerikaanse congresleden in Washington.

Een woordvoerder van Zuckerberg spreekt over een 'goede, constructieve ontmoeting' met de Amerikaanse president Donald Trump. Eerder die dag sprak Zuckerberg ook met verschillende Amerikaanse senatoren, waaronder Josh Hawley en John Cornyn. De reacties hierop lopen uiteen. Zo stelt Hawley Zuckerberg te hebben uitgedaagd te laten zien dat Facebook onpartijdigheid, privacy en concurrentie serieus neemt door enerzijds WhatsApp en Instagram te verkopen, en anderzijds het bedrijf te onderwerpen aan een onafhankelijke externe audit op het gebied van censuur. Zuckerberg zou beide verzoeken hebben geweigerd.

'Open en respectvol gesprek'

Cornyn spreekt juist van een 'open en respectvol gesprek' met Zuckerberg. Tijdens dit gesprek zou onder meer zijn gesproken over de verantwoordelijkheid die social mediaplatformen hebben, regelgeving op dit vlak, privacyzorgen, censuur van conservatieve meningen en beveiliging rond verkiezingen.

Facebook ligt - net als andere techbedrijven - al langer onder vuur. Zo zijn nagenoeg alle Amerikaanse staten een onderzoek geopend naar Facebook. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd onvoldoende te hebben opgetreden tegen misleidende content die door Russische bronnen op Facebook zouden zijn geplaatst, met als doel de Amerikaanse verkiezingen van 2016 te beïnvloeden.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!