Salesforce investeert in cms en e-commerce platform Automattic

21-09-2019 | door: Witold Kepinski

Salesforce investeert in cms en e-commerce platform Automattic

Automattic, moederbedrijf van webpublicatie- en e-commerceplatforms WordPress.com, WooCommerce, Jetpack en enterprise WordPress VIP, heeft 300 miljoen dollar opgehaald in een Series D investeringsronde van Salesforce Ventures, die zich als investeerder aansluit bij Insight, Tiger Global en True Ventures.

Matt Mullenweg, mede-oprichter van WordPress en CEO van Automattic, zei dat de financiering de groei van het bedrijf zal ondersteunen, waardoor Automattic zijn activiteiten kan opschalen en kan blijven investeren in het groeiende WordPress-ecosysteem. WordPress, waaraan Automattic een belangrijke bijdrage levert, beheert nu meer dan 34 procent van alle sites op het web.

"De investering en de samenwerking met Salesforce vertegenwoordigen een enorme stem van vertrouwen in de activiteiten van Automattic en de toekomst van het open web," zegr Mullenweg.

"Door de investering en het partnerschap van Salesforce met Automattic kijken we ernaar uit onze betrokkenheid bij WordPress en het open web te verdiepen", aldus Bret Taylor, President en Chief Product Officer van Salesforce.

"Matt is een ongelooflijke ondernemer. We zijn verheugd om te investeren in de groei en het succes van Automattic en onze betrokkenheid bij het open web te verdiepen", aldus Marc Benioff (foto), voorzitter en co-CEO van Salesforce.

Automattic is een volledig gedistribueerd bedrijf, zonder centraal kantoor en meer dan 900 werknemers die werken uit 71 landen.

Terug naar nieuws overzicht
Software