Witold Kepinski - 21 september 2019

DDN neemt Intelliflash AFA's Business over van Western Digital

Data storage leverancier DDN neemt voor een onbekend bedrag de Intelliflash All Flash Array (AFA) Business over van Western Digital. Verder zullen de twee bedrijven hun bestaande relatie uitbreiden via een wederzijdse wereldwijde strategische inkoopovereenkomst. Ze zijn toegewijd aan het uitvoeren van een soepele overgang voor klanten en belangrijke stakeholders.

Voortbouwend op zijn decennia-lange basis in de meest veeleisende data-omgevingen, DDN zijn bedrijf in de afgelopen 12 maanden door het verwerven van enterprise- en multicloud-technologieën. Deze nieuwste acquisitie van Intelliflash breidt zijn leiderschap uit als leverancier van toegevoegde waarde van AI- en multicloud-oplossingen voor gegevensbeheer. Het strategische partnerschap breidt ook de relatie tussen DDN en Western Digital uit, waardoor steeds dwingendere opslagoplossingen mogelijk worden met nieuwe prestaties en kosteninnovaties.

“We zijn verheugd om de high-performance enterprise-hybride, alle flash- en NVMe-oplossingen van Western Digital toe te voegen aan DDN's toonaangevende datamanagement op schaal productportfolio. We verwelkomen leden van het extreem getalenteerde WDC Intelliflash-team in onze snelgroeiende DDN-familie en kijken ernaar uit om onze meer dan 10.000 klanten en 500 partners wereldwijd beter van dienst te zijn met hun data-uitdagingen in AI, analytics, IoT, multicloud en gevirtualiseerde omgevingen”, zegt Alex Bouzari, CEO en mede-oprichter, DDN. "Met deze acquisitie versterken we ook ons ??strategisch partnerschap met Western Digital, die zowel een klant van Intelliflash by DDN als een belangrijke HDD- en SSD-leverancier voor DDN worden."

"Deze aankondiging betekent een dwingende stap voorwaarts voor Intelliflash" aldus Mike Cordano, Western Digital president en COO. “Met DDN's middelen, technische expertise en focus op het oplossen van end-to-end uitdagingen van klanten voor gegevens- en informatiebeheer, zijn we ervan overtuigd dat Intelliflash goed uitgerust zal zijn om nieuwe niveaus van efficiëntie voor klanten mogelijk te maken. We streven naar een naadloze overgang voor klanten en andere belangrijke stakeholders en kijken uit naar het opbouwen van een bloeiend strategisch partnerschap met DDN.”

Beide bedrijven zullen werken aan een naadloze overgang voor klanten en partners met een belofte van voortdurende productbeschikbaarheid en continuïteit van ondersteuning. Bestaande Intelliflash-klanten zullen profiteren van DDN's focus op uitdagingen op het gebied van opslag en gegevensbeheer, expertise in service en ondersteuning en haar brede technologieportfolio. DDN zal verder investeren in een versnelde routekaart van de Intelliflash-lijn en zal nauw samenwerken met Intelliflash-klanten om te horen over zakelijke uitdagingen en kansen waar DDN kan innoveren zodra de overname is voltooid.

Western Digital kondigt de verkoop aan van Intelliflash Business aan DDN en de intentie om opslagsystemen te verlaten. Western Digital Corp. heeft een definitieve overeenkomst gesloten om haar Intelliflash-activiteiten te verkopen aan DataDirect Networks, Inc. Daarnaast zijn ze overeengekomen om hun bestaande partnerschap uit te breiden via een meerjarige strategische sourcingovereenkomst, waarbij DDN de aankoop van de HDD- en SSD-opslagapparaten van Western Digital zal verhogen.

Deze aankondiging is onderdeel van de strategische intentie van Western Digital om opslagsystemen te verlaten, die bestaat uit de bedrijven Intelliflash en ActiveScale. Het bedrijf onderzoekt strategische opties voor ActiveScale.Met deze acties kan Western Digital zijn datacenter-systemenportfolio optimaliseren rond zijn kernactiviteiten op het gebied van opslagplatforms, waaronder het OpenFlex-platform en fabric-attached storage-technologieën.

DDN kocht eerder flash storage specialist Tintri voor 60 miljoen dollar in 2018 en Nexenta in 2019. DDN bedient 5.000 klanten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!