Redactie - 23 september 2019

Business update Rackspace: migratie naar de cloud met serviceblocks

De manier waarop bedrijven de cloud inzetten verandert snel. Bedrijven zijn continu op zoek naar manieren om de overstap naar de cloud te versnellen en zo eerder te kunnen profiteren van de voordelen van de cloud op het gebied van flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparingen. Hierdoor lopen bedrijven steeds tegen andere uitdagingen aan en hebben zij doorlopend nieuwe vragen. Dit vraagt oplossingen nodig op specifieke momenten in de juiste behoeften kunnen voorzien.  Hier praten we in deze business update over met Bert Stam, Sales and Marketing Director Northern Europe bij Rackspace.

Serviceblocks

Het antwoord van Rackspace is Service Blocks for Managed Public Cloud: een consumptiemodel van cloudservices op basis van een abonnement. Iedere organisatie is uniek en biedt zijn eigen producten aan en hanteert daarvoor zijn eigen processen. In dit licht is het een logische gedachtegang van aanbieders van clouddiensten om maatwerk aan te willen bieden. Alleen dan kan gedetailleerd worden ingespeeld op de doorlopend veranderende vragen van klanten en de cloud omgeving worden vormgegeven zoals dat voor elke individuele klant het beste is. Omdat het een cloud service op maat is, wordt er bijvoorbeeld ook niet betaald voor een dienst waar geen gebruik van wordt gemaakt.  

Standaardisatie


Toch is maatwerk niet altijd ideaal. Maatwerk betekent immers vaak mensenwerk en daarbij hoort ook het maken van fouten. Bovendien is het proces van personalisatie er een dat tijd vraagt, wat onherroepelijk leidt tot een latere opleverdatum dan de klant zelf voor ogen heeft. En tijd kost geld, dus het is zeker ook niet de voordeligste oplossing – al helemaal niet op de korte termijn. Juist om die redenen is standaardisatie uitgevonden: immers, alles wat standaard is, hoeft niet opnieuw te worden gedaan. Het logische gevolg hiervan is dat er na verloop van tijd geen kinderziektes meer zijn en er een grotere betrouwbaarheid ontstaat. Bovendien zorgt standaardisatie ervoor dat diensten universeler en daarmee makkelijker schaalbaar of overdraagbaar zijn, bijvoorbeeld van de ene op de andere aanbieder. Zo ontstaan er geen onaangename verassingen of een vendor lock-in.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!