Brother recyclet voor de bescherming van het regenwoud
23-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Brother recyclet voor de bescherming van het regenwoud

Printerfabrikant Brother stimuleert de kringloopeconomie door gebruikte Brother toner- en inktcartridges te recyclen. Daarnaast vragen ze klanten via allerlei initiatieven mee te werken aan een betere leefomgeving, waaronder de bescherming van het regenwoud in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea.

Brother biedt keuze uit een aantal programma's om gratis gebruikte toners, inktcartridges en apparaten te recyclen. De ingezamelde tonercartridges worden gereviseerd zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt. Voor elke toner die wordt opgestuurd voor hergebruik, steunt Brother de non-profit organisatie Cool Earth bij het beschermen van het regenwoud.

Voor het milieuvriendelijk verwerken van afgedankte apparatuur zoals printers, kunnen de apparaten ingeleverd worden bij één van de 10.000 bij WeCycle aangesloten inzamelpunten bij gemeenten en winkels.

Cool Earth

Cool Earth is een non-profit organisatie die samen met inheemse gemeenschappen de strijd aangaat tegen ontbossing van het regenwoud en de impact die dit heeft op wereldwijde klimaatverandering.

Brother steunt Cool Earth al meer dan 10 jaar. Zo is er een pan-Europees Eco-Points initiatief voor werknemers en werd de campagne 'Klik voor de Aarde' gelanceerd. Sinds 2008 heeft Cool Earth miljoenen bomen beschermd tegen houthakkers om zo de rijke biodiversiteit te beschermen en dorpen de middelen te geven om hun bossen en huizen in stand te houden.

Milieuprogramma's

"Bij Brother zijn we bijzonder trots op onze jarenlange samenwerking met Cool Earth. Onze medewerkers en klanten blijven het vitale regenwoud en haar gemeenschappen beschermen in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea. Hiervoor werden talrijke initiatieven in het leven geroepen, waaronder een tweejaarlijkse quiz om fondsen te werven en een recyclingprogramma's voor toners", zegt Isao Noji, Managing Director, Brother International Europe.

Brother start wereldwijd milieuprogramma’s om de leefomgeving te beschermen. De aard van deze programma's varieert van vrijwilligerswerk door werknemers in lokale parken en natuurreservaten tot projecten rond herbebossing in berggebieden.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Ook wijst Brother op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze doelen zijn een oproep tot actie door alle landen om welvaart te bevorderen en tegelijkertijd de planeet te beschermen. Dit door strategieën die economische groei ondersteunen en sociale behoeften als onderwijs, zorg, sociale bescherming en werkgelegenheid aanpakken te combineren met strategieën die klimaatverandering tegengaan en het milieu beschermen. Brother wil samen met Cool Earth bijdragen aan het realiseren van deze doelstellingen.

Terug naar nieuws overzicht