Wouter Hoeffnagel - 24 september 2019

Cisco en Apple slaan handen ineen om WiFi 6-prestaties te verbeteren

Cisco is een partnership aangegaan met Apple. De partijen hebben hun handen ineengeslagen om te zorgen dat iPhones, iPads en Macs van het bedrijf optimaal presteren in combinatie met access points van Cisco.

De iPhone 11 is vorige week door Apple gelanceerd. Het apparaat biedt ondersteuning voor WiFi 6, al gaf Apple hier relatief weinig ruchtbaarheid aan. Cisco maakte deze week bekend voor de WiFi 6-ondersteuning te hebben samengewerkt met Apple.

Regelmatig overleg

Het partnership zou op zijn gezet door voormalig CEO John Chambers, die in 2017 het stokje overdroeg aan Chuck Robbins. Matt MacPherson, CTO van de wireless activiteiten van Cisco, zegt tegen Channel Futures: "Chuck en Tim (red: Tim Cook, CEO van Apple) praten periodiek op vlakken waar onze bedrijven kunnen samenwerken", aldus MacPherson.

Engineers van Cisco en Apple ontmoeten elkaar op wekelijke basis, meldt de CTO. "We kijken hoe apparaten interactie hebben met elkaar en werken met netwerkinfrastructuur", aldus MacPherson. "Hiermee stellen we niet alleen zeker dat de standaardimplementaties voor netwerktoegang goed werken, maar kijken ook naar manieren om verbeteringen door te voeren die verder gaan dan standaarden. Standaarden zijn een goede basis voor interconnectiviteit en interoperabiliteit. Er zullen echter altijd gebieden zijn waar je machine learning en intelligence kan toepassen zodat het apparaat slimmere beslissingen neemt."

Drie ontwikkelingen

Scott Harrell, senior VP en algemeen directeur van Cisco's enterprise networking tak, zet tegenover Channel Futures drie ontwikkelingen uiteen waar de partijen gezamenlijk toe zijn gekomen. Het gaat hierbij om Wi-Fi Analytics for iOS, waarmee Apple apparaten die zijn verbonden met een zakelijk netwerk telemetrie kunnen delen met het Cisco DNA Center Assurance managementplatform. Cisco's Fast Lane feature stelt klanten of managed service providers in staat WiFi-verkeer te prioriteiten op basis van applicaties zoals videoconferencing en zo de kwaliteit van de dienstverlening te bewaken. Fast Transition Roaming stelt zeker dat Apple apparaten samenwerken met access points om een naadloze overdracht van access point naar access point te garanderen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!