Witold Kepinski - 24 september 2019

Cegeka implementeert bij groente- en fruitleverancier een nieuw ERP systeem

IT-dienstenleverancier Cegeka implementeert bij groente- en fruitleverancier Nature’s Pride een nieuw ERP-systeem op basis van Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations. Het nieuwe ERP-systeem moet de komende jaren de groeiambities van Nature’s Pride ondersteunen. Het gaat hierbij om een zeer brede implementatie voor de domeinen inkoop, verkoop, productie, warehousing en finance. De implementatie is gestart in december 2018 en zal naar verwachting Q2 2020 zijn afgerond.

Nature’s Pride, onderdeel van de Noorse inkoopcombinatie Bama Gruppen, is leverancier van 230 groente- & fruitsoorten uit 59 landen, van Ready-to-Eat en exoten tot de lekkerste bessen en off season producten. Het bedrijf uit Maasdijk zal in 2019 naar verwachting een omzet van meer dan €500 miljoen realiseren en wil de komende jaren verder groeien.

Anton van den Bogaart, IT Director bij Nature’s Pride: “Het ERP-project geeft Nature’s Pride de mogelijkheid om zijn toekomstige ambities mede vorm te geven, door als uitgangspunt de inrichting op basis van de Cegeka best practice te hanteren in combinatie met het innovatieve Microsoft Dynamics-platform. De projectstructuur voorziet in een optimale interactie met de business, mede door de agile/scrum-aanpak en de inzet van business streamleads. Cegeka’s implementatiemethodologie moet goed geïntegreerd kunnen worden in de projectaanpak van zijn klanten. Dit vraagt een zekere vorm van flexibiliteit. Dit is goed gelukt bij Nature’s Pride.”

Nature’s Pride heeft eerst de ERP-oplossing geselecteerd. Nature’s Pride koos voor Cegeka vanwege de diepgaande ervaring met IT-systemen voor de versmarkt. Zo heeft Cegeka best practices vastgelegd voor AGF-bedrijven en hoeft daarom voor het ERP-systeem bij Nature’s Pride niet vanaf nul te beginnen. Bovendien zal Cegeka ook een aantal zelf ontwikkelde componenten leveren, onder meer voor het voeren van een partijadministratie (‘Lot Evaluation’) die voor de versmarkt van groot belang is.

Reinout de Ruiter, Sales Manager Microsoft Dynamics 365 bij Cegeka: “Cegeka's strategische focus op de AGF-markt en de groeiambities van Nature’s Pride zorgen voor een goede combinatie. Hier wordt het fundament gelegd voor een jarenlange succesvolle samenwerking. De overeenkomst in de manier van werken zien we dagelijks in de praktijk: een hecht projectteam van medewerkers van Nature’s Pride en van Cegeka werken schouder aan schouder aan deze omvangrijke en ingrijpende implementatie.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!