Witold Kepinski - 24 september 2019

Audi kiest voor in-car e-commerceplatform van commercetools

commercetools, de leverancier van next-generation commercesoftware, maakt bekend dat Audi het e-commerceplatform van commercetools heeft gekozen voor het aanbieden van nieuwe digitale in-cardiensten.

Door te kiezen voor commercetools biedt Audi zijn klanten de mogelijkheid om allerlei functies in hun myAudi-app te activeren, op het moment dat ze die ook daadwerkelijk nodig hebben (on-demandfuncties). De nieuwe digitale on-demandfuncties zullen eerst beschikbaar komen in Duitsland, voordat ze worden uitgerold naar Nederland en andere Europese landen zo meldt Audi.

Het product information management (PIM) van Audi draait op het e-commerceplatform van commercetools en wordt gebruikt voor het aanbieden van de meest actuele informatie, zoals prijzen, vertalingen van productteksten, functies en diensten. De productinformatie wordt opgeslagen op en bijgehouden door middel van een centraal, locatie-onafhankelijk datasysteem. Output-kanalen zoals websites, webshops en verkooppunten zijn hier standaard mee verbonden.

Matthes Kohndrow, Product Owner Digital Business bij Audi AG, legt uit waarom de keuze is gevallen op het commercetools-platform. “Aanvankelijk waren we op zoek naar een e-commerceoplossing waarmee we snel en flexibel kunnen reageren op veranderende behoeften van klanten. We kiezen voor commercetools omdat het platform ons de mogelijkheid biedt om de microservices-architectuur in onze auto’s uit te breiden met e-commercemogelijkheden. We zijn ervan overtuigd met commercetools een sterke partner te hebben gevonden voor onze digitale strategie.”

“We zijn enorm blij dat Audio heeft gekozen voor commercetools voor het verder ontwikkelen van zijn digitale strategie”, zegt Dirk Hoerig, CEO en medeoprichter van commercetools. “Consumenten willen ervaringen die naadloos aansluiten op hun leven. Het is logisch om dit uit te breiden naar hun beleving in de auto en hoe ze interacteren met automerken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!