Redactie - 24 september 2019

NETGEAR wordt lid van Open Security and Safety Alliance

NETGEAR  wordt lid van Open Security and Safety Alliance image

NETGEAR, leverancier van netwerkproducten voor het MKB, heeft zich aangesloten bij de Open Security and Safety Alliance (OSSA) voor onderlinge samenwerking met toonaangevende leveranciers van camera- en videobeheer-oplossingen en innovatie op het gebied van videobewaking en fysieke beveiligingsproducten in het algemeen.

De fysieke beveiligingssector verwacht een explosieve groei in de komende tien jaar, zowel in IoT-beveiligingsapparatuur als in het steeds geavanceerdere gebruik van gegevens die door deze IoT-apparaten worden vastgelegd. Deze groei moet worden ondersteund door een robuuste, intelligente en veilige end-to-end architectuur, geschikt voor intranet en internet. NETGEAR, wereldleider in MKB-netwerken, levert jaarlijks miljoenen producten die tientallen miljoenen apparaten verbinden via de NETGEAR-netwerkinfrastructuur. NETGEAR heeft een reputatie van veiligheid, duurzaamheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak tegen betaalbare prijzen, ondersteund door uitgebreide netwerkfunctionaliteiten, het breedste scala aan producten en een beproefde cloud-infrastructuur. Bewakingscamera's die zelf applicaties draaien en verbinding maken met cloudgebaseerde diensten voor kunstmatige intelligentie en machine learning, maken het steeds belangrijker om verbindingen te beveiligen via een robuust en veilig netwerk.

Particuliere en door de overheid gesponsorde cyberaanvallen nemen snel toe en de beveiliging en veiligheid van videogegevens zijn enorm belangrijk geworden voor fabrikanten, dienstverleners en hun klanten. NETGEAR is bij uitstek gekwalificeerd om dit probleem het hoofd te bieden met de Insight-oplossing voor netwerkbeheer. Het NETGEAR Insight-systeem voor extern beheer biedt veilige cloudbeheerdiensten voor miljoenen verbonden netwerkapparaten. Vanuit de Insight-cloudportal, of zelfs vanuit de Insight-smartphoneapp, kunnen beveiligingsspecialisten netwerkverbindingen met camera's op afstand beheren en snel storingen of kwaadaardige activiteiten detecteren.

“Wij verwachten in het volgende decennium een exponentiële groei van IoT-bewakingsapparatuur via IP-netwerken, zowel bekabeld als draadloos. Een end-to-end beveiligingsarchitectuur moet de basis gaan vormen van het surveillancenetwerk,” stelt Richard Jonker (foto), vicepresident productbeheer voor MKB-producten bij NETGEAR. "We zien ernaar uit om met gelijkgestemde bedrijven samen te werken en een platform te ontwikkelen dat nog jarenlang door de beveiligingssector zal worden gebruikt."

Waarom OSSA?
De alliantie is een samenwerkingsinitiatief dat gelijkgestemde organisaties samenbrengt om normen en specificaties voor gemeenschappelijke componenten te ontwikkelen, waaronder een besturingssysteem, de IoT-infrastructuur, een collectieve aanpak voor gegevensbeveiliging en privacy, en een streven naar betere prestaties voor beveiligings- en veiligheidsoplossingen.

Tegenwoordig vertegenwoordigt deze alliantie vele toonaangevende bedrijven die zich bezighouden met beveiliging, veiligheid, oplossingen voor automatisering van gebouwen en aanverwante sectoren. Het OSSA-initiatief helpt de surveillancemarkt en zijn leveranciers om zich te concentreren op toegevoegde waarde en nieuwe toepassingsmogelijkheden voor klanten op het gebied van veiligheid, beveiliging en meer, aldus Jonker.

Op NETGEAR.com staat meer informatie over NETGEAR Insight PoE switches voor zorgeloos netwerkbeheer via de cloud en ReadyNAS netwerkopslag.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!