SentinelOne beschermt container-workloads

24-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SentinelOne beschermt container-workloads

Specialist in autonome endpoint-bescherming SentinelOne breidt zijn platform voor server- en werkplek-beveiliging uit met bescherming van container-workloads, inclusief beheerde en onbeheerde Kubernetes-systemen. Gebruikers kunnen hierdoor SentinelOne’s Behavioral AI en autonome response-capaciteit toepassen op alle Linux-platformen - zowel fysiek en virtueel als cloud-native workloads en containers - voor preventie, detectie, response en threat hunting. Kwaadaardige bestanden en live-aanvallen in cloud-native en container-omgevingen worden herkend en tegengegaan, waarna systemen autonoom worden opgeschoond.

Infrastructuren worden steeds vaker aangestuurd en gehost in de cloud, vaak als container-workloads. Veel tools voor endpoint-bescherming en EDR vertrouwen weliswaar ook op cloud voor detectie, maar door de grotere kwetsbaarheid door die cloud, schieten ze snel te kort. De nieuwe server en workload protection van SentinelOne is specifiek gebouwd voor container-workloads en voor installaties op traditionele servers in de cloud en private datacenters. Dankzij inzicht, context, automatisering en response voor dynamische cloud-workloads, biedt het volledige zichtbaarheid en uitgebreide response-mogelijkheden om bedreigingen tegen te houden.

Real-time bescherming tegen aanvallen

"Bedrijven vergroten hun perimeter en daarmee de aanvalsoppervlakte, die zich inmiddels uitstrekt tot in de cloud", aldus Tomer Weingarten, mede-oprichter en CEO van SentinelOne. "Deze workloads vereisen dezelfde monitoring, provisioning en bescherming als elk ander apparaat in het netwerk. Het vernieuwde platform maakt dit mogelijk door zichtbaarheid, bescherming en context te bieden bij elke cloud workload, container en virtuele machine, en daarmee real-time bescherming tegen aanvallen."

SentinelOne's server en workload bescherming is infrastructuur-onafhankelijk en kan worden uitgerold in de containers zelf, op de machines die ze hosten, op servers of in de cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud