Nederlandse markt voor Virtual en Augmented reality diensten belicht

25-09-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Nederlandse markt voor Virtual en Augmented reality diensten belicht

De VR/AR Association Nederland presenteert haar eerste overzicht van het Nederlandse Virtual en Augmented reality ecosyteem. In dit rapport staan meer dan 50 voorbeelden van Nederlandse organisaties die diensten leveren dankzij deze nieuwe technologie.

Met behulp van VR kunnen bijvoorbeeld managers worden getraind om een 'slechtnieuwsgesprek' te voeren zo meldt VR/AV Association Nederland. Of je kunt mensen die niet meer in staat zijn om een museum te bezoeken uitnodigen in een virtueel museum.

De verschillende organisaties bedienen klanten uit bijna alle sectoren zoals entertainment, gezondheidszorg en defensie. De categorie die in Nederland het vaakst voorkomt is training en educatie.

Het rapport is een initiatief van de VR/AR Association, een internationale organisatie die gericht is op het verbinden van mensen en innovatieve organisaties binnen het VR en AR ecosysteem. Het doel is om het ecosysteem verder te laten groeien door middel van onderzoek en kennisdeling. Daarnaast helpt de VR/AR Association met het ontwikkelen van industriële standaarden, het uitbouwen van een ledennetwerk en het promoten van de producten en diensten van haar leden.

Download rapport hier: https://drive.google.com/file/d/1vMwn-E8Vnn22T6310fPl8Sp83n6t9STX/view

Terug naar nieuws overzicht

Tags

vr, onderzoek, av, mobile