Wouter Hoeffnagel - 27 september 2019

Implementatiepartner McCoy versnelt migratie naar nieuw SAP-systeem S/4HANA

Implementatiepartner McCoy versnelt migratie naar nieuw SAP-systeem S/4HANA image

SAP-specialist McCoy & Partners introduceert een methode om de migratie van een ERP-pakket te vereenvoudigen en soepel te laten verlopen. Het bedrijf ontlast hiermee organisaties die de overstap willen maken naar een nieuwe ERP-systeem.

Weinig bedrijven zitten te wachten op de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Organisaties die gebruik maken van SAP zullen daar voor 2025 toch aan moeten geloven. In die digitale transformatie - die bedrijven wel degelijk een voorsprong geeft op hun concurrentie – zijn veel SAP-gebruikende organisaties nog zoekende: hoe kunnen wij ons bestaande platform optimaal omvormen naar SAP S/4HANA.

Het nieuwe S4/HANA biedt onder meer schaalbaarheid, intelligentie en snelheid dan zijn voorganger ECC 6.0. Veel organisaties vrezen echter een slepend migratietraject. "Onterecht", vindt Jan Laros, sales manager bij McCoy. "Een migratie naar een nieuw ERP-systeem kan namelijk simpeler en eenvoudiger dan je denkt. Zeker met onze methode."

Waardevolle onderdelen hergebruiken

McCoy ontwikkelde speciaal voor de S/4HANA-transitie een methode genaamd Smart Re-Use. En, het doet precies wat de naam zegt. "Op een slimme manier de goede onderdelen van je huidige systeem hergebruiken bij de implementatie van het nieuwe systeem", aldus Frank van Dooremolen, director bij McCoy. De consultants gaan daarbij uit van de huidige strategie en visie van een bedrijf. "Naast betere resultaten streven we ook naar een toekomstbestendig systeem. Dankzij onze methode krijg je daadwerkelijk een duurzaam systeem."

De eerste transitietrajecten van verschillende McCoy-klanten verlopen succesvol. "Die zijn blij met de manier waarop de migratie verloopt, maar nog gelukkiger met de eerste resultaten. Dankzij S/4HANA zien ze die aanzienlijk verbeteren", onderstreept Van Dooremolen.

Hoe de Smart Re-Use aanpak werkt

"De werkwijze is vraaggestuurd", vertelt Laros, "Zo bepalen we hoe we de migratie zo passend mogelijk kunnen insteken. We betrekken daarbij allerlei personen van zowel de IT- als de businesstak van een bedrijf. Dat resultaat – en onze eigen inzichten – bepaalt de specifieke aanpak die we gaan volgen. We luisteren dus niet alleen naar klanten. We doen er ook iets mee. Door goed te kijken naar bedrijfsspecifieke omstandigheden is de kans op succes zo goed als gegarandeerd."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!