SAP investeert tweehonderd miljoen euro in Digital Campus Berlijn

26-09-2019 | door: Witold Kepinski

SAP investeert tweehonderd miljoen euro in Digital Campus Berlijn

SAP zich op Berlijn als innovatieve locatie en heeft daarom aangekondigd dat het zijn aanwezigheid in de hoofdstad zal uitbreiden. De komende jaren investeert de aanbieder van zakelijke applicaties wereldwijd meer dan 200 miljoen euro in een campus nabij het centraal station van Berlijn.

Er is ruimte voor maximaal 1.200 werknemers om te werken op de meer dan 30.000 vierkante meter in "Quartier Heidestrasse", de zogenaamde Europacity. De verhuizing naar de digitale campus is momenteel gepland voor eind 2022.
"SAP houdt van Berlijn," zegt SAP Chief Technology Officer en Berliner bij voorkeur, Juergen Mueller. “De hoofdstad en het technologische ecosysteem kunnen door ons en onze klanten niet over het hoofd worden gezien. Dit geldt zowel voor de innovaties van de toekomst als voor de locatie van Berlijn als een belangrijke banenmarkt. Berlijn heeft als geen ander kapitaal een sterke aantrekkingskracht buiten Europa. ”

Met de nieuwe locatie versterkt SAP technologische gebieden zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en blockchain. Het benadrukt ook het belang van de hoofdregio als een belangrijke plaats voor dialoog met klanten, politici, startups en universiteiten. Vandaag is SAP vertegenwoordigd in het kapitaalgebied via meerdere kantoorlocaties in Berlijn-Mitte en Schoenefeld, SAP Data Space en het SAP Innovation Center in Potsdam.

De Quartier Heidestrasse is een project van Taurecon Real Estate Consulting GmbH, die een langjarige huurovereenkomst met SAP voor de ruimte heeft getekend. Het gebouw wordt state of the art in technologische innovatie en biedt bezoekers en medewerkers slimme bouwtechnologie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud