Wouter Hoeffnagel - 27 september 2019

Enreach neemt het Britse Network Telecom over

Enreach neemt het Britse Network Telecom over image

Enreach, voorheen Within Reach, versterkt haar positie in de Europese ICT- en telecommunicatiemarkt met de overname van Network Telecom. Door deze schaalvergroting profiteren zowel reseller partners als hun klanten van een breed scala aan communicatie-oplossingen en expertise.

Network Telecom, opgericht in 1997, is marktleider in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van telecommunicatie en voorziet meer dan 2.000 kleine ondernemingen van onder andere zakelijke telefonie, hosted voice, connectiviteit en mobiele en ICT-diensten. Enreach is een snelgroeiende Europese Unified Communications (UC)-leverancier, moederbedrijf van onder meer het Nederlandse Voiceworks en Eazit. Het bedrijf wordt ondersteund door participatiemaatschappij Waterland.

Uitbreiding in Verenigd Koninkrijk

Stijn Nijhuis, CEO van Enreach: "Naast de reeds bestaande en succesvolle business in het Verenigd Koninkrijk opgebouwd door Swyx en Centile, twee andere entiteiten binnen de groep, is de overname van Network Telecom een belangrijke stap op de Britse markt. De overname zorgt voor uitbreiding van onze lokale expertise en middelen, waar onze partners profijt van zullen hebben. Door nieuwe kennis vanuit Network Telecom zijn we in staat nog beter gezamenlijk proposities te creëren en aan te bieden aan onze partners en klanten. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij Network Telecom aan onze groep kunnen toevoegen."

Network Telecom biedt een combinatie van verschillende gespecialiseerde telecomoplossingen voor kleine ondernemingen. Het telecombedrijf blijft onafhankelijk opereren, waarbij het gebruik maakt van de sterke synergieën die ontstaan door de samenwerkingen binnen Enreach. Network Telecom blijft gevestigd op de huidige locatie in het Verenigd Koninkrijk in Telford. Paul Maxfield, oprichter en huidige managing director, zet zijn werk bij het bedrijf voort in samenwerking met het bestaande managementteam.

'Strategische beslissing'

Maxfield licht toe: "De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om ons groeiende klantenbestand te voorzien van een compleet portfolio van veilige en innovatieve communicatie- en ICT-oplossingen. De overname van Network Telecom door Enreach is een strategische en weloverwogen beslissing die niet alleen de groei van onze klanten, maar ook de groei van de groep als geheel zal bevorderen. Een goed voorbeeld is het klantenbestand van Network Telecom, dat mede door het volume representatief is om te dienen als verificatie voor Enreach-oplossingen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!