Witold Kepinski - 27 september 2019

Google Firebase lanceert nieuwe tools voor mobiele en web apps

Google Firebase lanceert nieuwe tools voor mobiele en web apps image

Google Firebase lanceert nieuwe tools voor mobiele en web apps. Developers kunnen onder andere tijd besparen tijdens hun dagelijkse ontwikkelingstaken met Firebase Extensions zo wordt gemeld tijdens de Google Firebase Summit.

Herhaalde app-ontwikkelingstaken kunnen zaken vertragen, waardoor een developer minder tijd overhoudt voor het creëren van gebruikerservaringen. Om tijd te besparen, is Google verheugd Firebase-extensies te introduceren, voorverpakte codebundels die zijn ontworpen om veelvoorkomende taken in projecten van deveopers te automatiseren. 

"Of u nu het formaat van een afbeelding wilt wijzigen, mensen aan een e-maillijst wilt toevoegen of URL's wilt verkorten, we hebben een reeks oplossingen gebouwd die u eenvoudig in uw projecten kunt implementeren. U hoeft geen code te schrijven of fouten op te lossen - het is allemaal voor u gedaan, maar u hebt nog steeds de flexibiliteit om extensies te configureren voor uw specifieke gebruikssituaties. Firebase-extensies zijn open-source en kunnen naadloos worden geïntegreerd met andere Firebase- en Google Cloud Platform-producten. Vanaf vandaag kunt u extensies die geschikt zijn voor uw specifieke gebruikssituaties vinden op de pagina Extensies Directory op onze website of Firebase-extensies GitHub-repository" zo meldt Google.

Firebase Emulator Suite

De Firebase Emulator Suite is een snelle, rijke en veilige omgeving die de developer een aantal lokale hulpmiddelen biedt voor het bouwen vaneen volgende app of functie. Op basis van developers feedback heeft Google de functionaliteit van zijn emulatorsuite uitgebreid met hot reloading voor wijzigingen in beveiligingsregels en bredere ondersteuning voor SDK's aan client- en serverzijde toegevoegd.

Google heeft ook ondersteuning voor door Realtime Database geactiveerde functies opgenomen en een nieuw commando ontwikkeld om aan te scherpen hoe het werkt met CI. Lees hier meer.

https://firebase.googleblog.com/2019/09/Whats-new-at-Firebase-Summit-2019.html

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!