ABBYY en PAteam sluiten partnership

01-10-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ABBYY en PAteam sluiten partnership

ABBYY, speler op het gebied van Digital IQ-oplossingen, sluit een partnership met PAteam, specialist in end-to-end Robotic Process Automation (RPA) implementaties. PAteam en ABBYY helpen grote bedrijven bij het automatiseren van repetitieve activiteiten door middel van consulting, implementatie en enablement.

Door het automatiseren van bedrijfsprocessen kunnen bedrijven de efficiency verbeteren en daarbij meer aandacht geven aan hun klanten, terwijl werknemers zich minder hoeven bezig te houden met repetitieve, vervelende taken. Niet alleen werkgevers profiteren hiervan: meer dan drie vijfde (63%) van de werknemers zou werktaken uitbesteden aan een robot als dat zou kunnen, volgens onderzoek in opdracht van ABBYY.

De samenwerking houdt in dat PAteam technologie van ABBYY gaat inzetten bij klantprojecten, waarbij gebruik wordt gemaakt van hun partnerships met de internationale leiders in RPA - NICE, Automation Anywhere en UiPath - en hun uitgebreide ervaring in implementatie. De samenwerking is in eerste instantie gericht op Europa, maar de twee bedrijven gaan op termijn ook wereldwijd projecten ondersteunen.

Martijn Zuiderbaan, CCO van PAteam, noemt als belangrijke redenen voor de samenwerking de brede technische kennis en het portfolio van ABBYY voor zowel kleine als grote bedrijven: “De technologie van ABBYY is zeer schaalbaar en bij het bedrijf begrijpen ze hoe ze processen het beste kunnen automatiseren. We zien ABBYY echt als dé enabler van automatisering en expert op het gebied van content IQ. ABBYY stelt ons in staat om, samen met onze klanten, een scala aan nieuwe use cases te automatiseren die normaal niet geschikt zijn voor RPA.”

Robert Bien, Head of Channel Sales Benelux en Frankrijk van ABBYY, is enthousiast over de samenwerking. “PAteam is een echte RPA-expert, terwijl ABBYY naast RPA ook sterk actief is op contentgebied. De combinatie van onze activiteiten levert klanten veel voordelen op, doordat ze met het gezamenlijke aanbod direct voordeel halen uit hun initiatieven op het gebied van RPA.”

PAteam neemt als eerste FlexiCapture van ABBYY op in het portfolio. Naar verwachting zullen andere oplossingen, waaronder Vantage en Timeline, snel volgen.

Terug naar nieuws overzicht
Software