Innovestit Group neemt Nederlandse tak Langdon Systems over

01-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Innovestit Group neemt Nederlandse tak Langdon Systems over

Innovestit Group, gespecialiseerd in het automatiseren van financiële en administratieve back-office processen, neemt alle Nederlandse activiteiten van Langdon Systems over.

Nederland is een belangrijke speler in de internationale handel. Zo'n 30 procent van alle importaangiftes in de EU wordt verwerkt door de Nederlandse Douane. Een proces dat gepaard gaat met veel administratieve handelingen. "Als Europese speler gespecialiseerd in administratieve lastenverlichting zien we dat hier nog veel winst te behalen valt", licht Erik van Doorn, CEO van Innovestit Group, toe.

Synergievoordelen

Daarnaast verwacht Van Doorn veel synergievoordelen te behalen met andere producten en diensten in het portfolio van de Innovestit Group. Een voorbeeld is de koppeling met de order-to-cash software van het zusterbedrijf Diesis, waardoor facturatie rechtstreeks vanuit het douanemanagementsysteem van Langdon Systems kan plaatsvinden. Of bijvoorbeeld volmachten die verplicht zijn bij sommige douaneprocessen. Dit soort documenten wordt veelal handmatig getekend en vervolgens gecontroleerd bij de Kamer van Koophandel op handtekeningsbevoegdheid. "Hier hebben wij met ons recent geacquireerde bedrijf Stiply een hele mooie digitale oplossing voor", aldus Van Doorn.

"Met de overname zijn wij ervan overtuigd dat onze klanten een optimale en toekomstbestendige dienstverlening wordt geboden", zegt Erik Meijers, directeur van Langdon Systems. "De gemaakte afspraken zorgen ervoor dat de kwaliteit en technische innovatiekracht van de geleverde producten en diensten worden gewaarborgd en in een versnelling zullen komen."

Terug naar nieuws overzicht