Witold Kepinski - 01 oktober 2019

Amazon Sidewalk brengt thuisnetwerk buiten de deur

Amazon Sidewalk brengt thuisnetwerk buiten de deur image

Amazon introduceert een slim IoT netwerk genaamd Sidewalk. Het brengt het thuisnetwerk buiten de deur zo meldt het bedrijf.

Amazon meldt op zijn website: "Amazon Sidewalk is een nieuwe langetermijninspanning om het werkbereik van lage bandbreedte, laag vermogen, slimme lampen, sensoren en andere goedkope apparaten die klanten installeren aan de rand van hun thuisnetwerk aanzienlijk uit te breiden. Met behulp van het 900 MHz-spectrum ontwikkelen we een nieuw protocol dat we projecteren om het verbindingsbereik van deze apparaten met meer dan een halve mijl / één kilometer te vergroten. Met Amazon Sidewalk kunnen klanten slimme apparaten overal op hun eigendom plaatsen en weten dat ze goed werken, zelfs op dode plekken waar wifi en Bluetooth niet kunnen worden bereikt."

Amazon Sidewalk biedt volgens het bedrijf een breed dekkingsnetwerk, ideaal voor apparaten met lage bandbreedte en lage kosten, die geen complexe installatie of onderhoud voor klanten vereisen. Maar de voordelen houden daar niet op. Met Sidewalk ziet Amazon ook de mogelijkheid om nieuwe apparaten en ervaringen te leveren die klanten moeten verrassen. Zo is het product Fetch aangekondigd , een compact, lichtgewicht apparaat dat aan de halsband van een huisdier wordt geklikt en ervoor zorgt dat het veilig is. Als je hond buiten een perimeter dwaalt die je hebt ingesteld met de Ring-app, laat Fetch je dit weten. In de toekomst zal de uitbreiding van het Amazon Sidewalk-netwerk klanten nog meer mogelijkheden bieden, zoals realtime locatiegegevens, waardoor het baasje zich snel kan herenigen met zijn of haar vermiste huisdier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!