Wouter Hoeffnagel - 02 oktober 2019

Database van games Word With Friends en Draw Something gestolen

De database van de games Word With Friends en Draw Something van ontwikkelaar Zynga zijn gestolen. In de database staan volgens de aanvaller gegevens van 218 miljoen spelers. Ook gegevens van spelers van de game OMGPOP zou zijn buitgemaakt.

De database bevat onder meer namen, e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden, telefoonnummers en koppelingen met Facebook-accounts, meldt The Hacker News. De website heeft een deel van de database ingezien. Zynga erkent het lek. Het bedrijf meldt een extern forensisch team te hebben ingeschakeld om het incident te onderzoeken en melding te hebben gemaakt bij opsporingsinstanties.

OMGPOP

De hacker zegt tegen The Hacker News toegang te hebben tot accountinformatie van OMGPOP, een game die niet langer beschikbaar is. Deze laatste database zou onversleutelde wachtwoorden van ruim zeven miljoen spelers bevatten. Zynga maakt geen melding van diefstal van data gerelateerd aan OMGPOP.

Op een supportpagina adviseert het bedrijf unieke wachtwoorden te gebruiken voor ieder account. Indien gebruikers het wachtwoord voor hun Zynga account ook voor andere accounts hebben gebruikt, adviseert het bedrijf ook hier het wachtwoord te wijzigen. Gebruikers die hun gegevens willen laten verwijderen kunnen hierdoor een verzoek indienen, meldt Zynga.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!