Wouter Hoeffnagel - 02 oktober 2019

Uniserver lanceert Virtual Datacenter

Uniserver lanceert Virtual Datacenter image

Clouddistributeur Uniserver lanceert een nieuwe Infrastructure as a Service (IaaS)-dienst: Virtual Datacenter. De dienst geeft IT-partners meer regie en controle over het beheren en creëren van een virtuele IT-omgeving.

Met Virtual Datacenter krijgen partners nu meer grip op de kosten, toegang tot de nieuwste technologie en wordt het beheer eenvoudiger. Uniserver wil hen hiermee helpen eindklanten exact de resources bieden die zij nodig hebben en de facturatiestroom vereenvoudigen. Virtual Datacenter wordt geleverd vanuit Nederlandse datacenters en is gebaseerd op VMware vCloud-technologie.

Eenvoudig beheer

Virtual Datacenter biedt partners meer eenvoud in het beheer van hun IT-omgeving met het gebruiksvriendelijke beheerportaal. Met behulp van API’s hebben partners tevens de mogelijkheid om hun omgeving verder te automatiseren en de virtuele omgeving te integreren met hun eigen systemen.

Met Virtual Datacenter krijgen partners meer grip op de kosten. Zij hebben nu keuze uit diverse afnamemodellen: pay-as-you-go, gereserveerde capaciteit of een hybride variant. Op deze manier betalen eindklanten alleen voor datgene wat zij echt gebruiken en nodig hebben. Doordat Virtual Datacenter wordt afgenomen per eindklant, hebben partners inzicht in de kosten per eindklant.

Nieuwste technologie

Het Virtual Datacenter beschikt over uitgebreide netwerkmogelijkheden waardoor partners zelf hun netwerken, firewall en load balancer kunnen instellen en beheren. Ook biedt de omgeving de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse templates. Zo kunnen partners een template ontwikkelen voor een testomgeving. Met een druk op de knop kan deze omgeving aan- of uitgezet worden. Dit biedt partners veel tijdwinst in het dagelijks beheer van hun IT-omgeving.

Emile Schouwstra (foto), commercieel directeur bij Uniserver: "Wij kregen van onze partners steeds vaker te horen dat zij behoefte hebben aan meer regie en controle over hun IT-omgeving en de manier waarop ze dit aan hun eindklanten aanbieden. Samen met onze partners zijn we vervolgens om de tafel gegaan om deze nieuwe dienst te ontwikkelen. En het resultaat mag er zijn – een betrouwbare, flexibele en schaalbare IT-omgeving geleverd vanuit Nederlandse datacenters. Een enorme verbetering voor onze 100+ partners die samen meer dan 7000 eindklanten bedienen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!