Wouter Hoeffnagel - 03 oktober 2019

Hornetsecurity beveiligt Microsoft Office 365-gebruikers met 365 Total Encryption

Hornetsecurity beveiligt Microsoft Office 365-gebruikers met 365 Total Encryption image

Gebruikers van Microsoft Office 365 worden steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. Alleen al in het afgelopen jaar is het aantal aanvallen op de e-mailaccounts van gebruikers bijna verviervoudigd. Voor beveiliging tegen datadiefstal, ongeautoriseerde toegang of spionage, breidt cloud security provider Hornetsecurity zijn e-mailbeveiliging- en compliance-suite 365 Total Protection uit met de release van een nieuwe security service: 365 Total Encryption. Deze dienst codeert de inhoud van alle e-mails die zijn opgeslagen in de Microsoft Office 365-cloud.

Volgens het nieuwste Security Intelligence Report van Microsoft is het aantal phishing-aanvallen op Office 365-accounts in de loop van een jaar met 250% toegenomen. 365 Total Encryption encrypt alle inkomende en opgeslagen e-mails en beschermt tegelijkertijd gevoelige data tegen cyberaanvallen, ook als aanvallers het account hebben overgenomen.

Decryptie

Decryptie is alleen mogelijk door de eigenaar van de mailbox, die een private key heeft. Versleuteling met 365 Total Encryption beschermt zakelijke e-mailcommunicatie tegen spionage, ongeautoriseerde mailboxtoegang of diefstal van belangrijke bedrijfsinformatie. Ook Microsoft heeft geen toegang tot de inhoud van e-mails die zijn gecodeerd met 365 Total Encryption, benadrukt Hornetsecurity.

"Het is onvermijdelijk dat bedrijven op korte tot middellange termijn naar de cloud verhuizen. Als ze dat niet doen, zullen ze in de toekomst achterblijven", zegt Daniel Hofmann, CEO van Hornetsecurity. "Desondanks hoeven bedrijven niet af te zien van de bescherming van hun data tegen ongeautoriseerde toegang. Met 365 Total Encryption bieden we precies dat, een eenvoudig te gebruiken en veilige oplossing om data die is opgeslagen in Office 365 te beschermen tegen spionage en diefstal zonder de bruikbaarheid te beperken."

Geschikt voor alle gangbare e-mailclients en devices

365 Total Encryption biedt bescherming tegen de groeiende bedreigingen van spionage, datadiefstal en incidenten met zakelijke e-mail. De service werkt zonder de installatie van software op alle gangbare e-mailclients en devices, evenals op de native e-mailclients van iOS en Android.

Hornetsecurity presenteert van 8 tot en met 10 oktober 2019 voor het eerst de mechanismen en functionaliteiten van 365 Total Encryption op it-sa, Europa's grootste IT-security beurs in Neurenberg en wordt in Nederland gedistribueerd via CloudLand.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!