Alexandra Schless geeft leiding aan Datacenter Group/NLDC-combinatie

03-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Alexandra Schless geeft leiding aan Datacenter Group/NLDC-combinatie

Alexandra Schless is benoemd tot Chief Executive Officer van het nieuwe bedrijf dat ontstaat uit de fusie van The Datacenter Group en NLDC. Dat maakt grootaandeelhouder DWS bekend. Schless geeft leiding aan de integratie van de twee ondernemingen.

DWS maakte eerder dit jaar de overnames bekend van de twee datacenterbedrijven. De Duitse vermogensbeheerder laat vandaag weten dat de overname van NLDC, dat eerder onderdeel was van telecombedrijf KPN, definitief is afgerond. Door de samenvoeging van de twee ondernemingen ontstaat het grootste regionale onafhankelijke datacenterbedrijf in Nederland met een totaal oppervlakte van circa 50.000 m2. DWS kondigt ook aan dat de Britse technologieondernemer Michael Tobin president-commissaris wordt van de nieuwe onderneming.

Breed scala aan datacenterdiensten

Schless: "Ik kijk ernaar uit deel uit te maken van het ervaren team dat aan de start staat van deze nieuwe onderneming, met als klanten grote corporates, overheden, cloud- en IT-dienstverleners, maar ook kleinere ondernemingen. Dankzij onze aanwezigheid in verschillende steden in Nederland kunnen we klanten een uitstekende dienstverlening garanderen op landelijk niveau. Het bedrijf zal een breed scala aan datacenterdiensten aanbieden en klanten adviseren en begeleiden bij de digitale transformatie naar een cloud-omgeving."

Eerder werkte de Nederlandse Schless onder andere als Vice President Global Accounts, Networks en Channel EMEA bij Equinix en als Vice President Western Europe en Managing Director Netherlands bij de TelecityGroup. Hiermee heeft ze uitgebreide ervaring en expertise in de sector van datacenters opgebouwd.

Terug naar nieuws overzicht