Zscaler en CrowdStrike gaan samenwerking aan

Zscaler en CrowdStrike gaan samenwerking aan

03-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Zscaler en CrowdStrike gaan samenwerking aan

Leverancier van cloudbeveiliging Zscaler gaat een samenwerking aan met CrowdStrike, leverancier van cloud-gebaseerde endpoint-security. De AI-powered Threat Graph van CrowdStrike wordt geïntegreerd met het cloudbeveiligingsplatform van Zscaler. Dit maakt realtime threat-detectie en geautomatiseerde handhaving van beleid mogelijk om netwerken en endpoints beter te beveiligen.

Gezamenlijke klanten kunnen het aanbod van beide bedrijven eenvoudig combineren om hun organisaties te beveiligen via voorwaardelijke toegang. Geïnfecteerde of non-compliant apparaten hebben hierdoor geen toegang tot bedrijfsmiddelen. De integratie biedt klanten met één muisklik geautomatiseerde toegang tot CrowdStrike's endpoint telemetry, SSL-inspectie op het endpoint, always-on threat protection met realtime intelligence en inzicht in endpoints met zero-day compromise-indicatoren (IOC's) die zijn geïdentificeerd door Zscaler.

De integratie biedt wederzijdse klanten:

  • SSL-inspectie, gegevensverwerking en decision-making op het endpoint
  • Always-on zero-day- en ransomware-bescherming met realtime intelligence over bedreigingen en geautomatiseerde afhandeling op en buiten het netwerk
  • Bescherming met geautomatiseerd gebruik van CrowdStrike's endpoint telemetry
  • Inzicht in endpoints die zijn blootgesteld aan bestanden die door Zscaler als schadelijk zijn geïdentificeerd
  • Intelligente security-check tussen de Zscaler-app en de CrowdStrike-agent die applicatietoegang biedt, afgestemd op het bedrijfsbeleid

Groeiend aantal apparaten

"In een cloud- en mobile-first wereld kampen bedrijven met een groeiend aantal apparaten binnen de organisatie, evenals met de wens van medewerkers om snel en eenvoudig toegang te krijgen tot interne en externe applicaties. Dit zorgt voor druk op IT-afdelingen om werknemers veilige toegang te geven", zegt Punit Minocha, SVP of Business Development, Zscaler. De combinatie van het platform van Zscaler met AI- en ML-mogelijkheden en CrowdStrike's endpoint-telemetry maakt onder meer geautomatiseerde afhandeling mogelijk.

Matthew Polly, vice-president of Worldwide Business Development, Channels bij CrowdStrike: “In het huidige bedreigingslandschap maken zichtbaarheid en snelheid het verschil tussen winst voor jou of je tegenstander. Dit partnership biedt klanten realtime, bruikbare detectie, geleverd via CrowdStrike's AI-gedreven Threat Graph, en geautomatiseerde handhaving van policies om de bedreigingen snel te identificeren en te stoppen. En dit alles met de naadloze gebruikerservaring die organisaties van CrowdStrike en Zscaler gewend zijn."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud