Wouter Hoeffnagel - 04 oktober 2019

Oplossing Thales, ISARA en ID Quantique beschermt tegen securityrisico's quantum computing

Oplossing Thales, ISARA en ID Quantique beschermt tegen securityrisico's quantum computing image

Thales, ISARA Corporation en ID Quantique integreren de algoritmes van ISARA en de technologie van ID Quantique geïntegreerd in de SafeNet-oplossingen van Thales. De bedrijven bieden hiermee een beveiligingsoplossing waarmee organisaties zich kunnen wapenen tegen de veiligheidsrisico’s van quantum computing.

Met deze samenwerking willen de leveranciers quantum-resistente oplossingen op grote schaal beschikbaar stellen. Met dergelijke oplossingen kunnen organisaties hun gegevens beschermen tegen de extreem hoge rekenkracht van een quantum computer die ingezet kan worden om encryptie te kraken.

Veiligheidsrisico’s

Todd More, Vice President Encryption Products for cloud protection en licensing activity bij Thales: "Het grote voordeel van de beveiligingsoplossing is dat organisaties hierdoor algoritmes op een flexibele manier kunnen inzetten in de huidige encryptiemethode, zonder de noodzaak om grote wijzigingen door te voeren in hun IT-infrastructuur. Hierdoor blijven organisaties continu beschermd tegen de toenemende kracht van quantum computing."

Scott Totzke, CEO en medeoprichter van ISARA, voegt hieraan toe: "Dankzij publieke sleutelcryptografie is er vertrouwen in het eigenaarschap van data. Eén van de grootste bedreigingen van quantum computing is het verdwijnen van dit vertrouwen. Onze samenwerking heeft niet alleen als doel om organisaties te helpen met het beschermen van de data zelf, maar ook om de juiste authenticaties voor de toegang tot data te garanderen."

Grégoire Ribordy, CEO en medeoprichter van ID Quantique, vult aan: "Oplossingen met quantum-resistente algoritmes bieden een totaaloplossing. Dit laat zien dat samenwerkingsverbanden binnen de beveiligingsindustrie noodzakelijk zijn om toekomstige bedreigingen te bestrijden."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!